Anadolu Şahini-2016 Tatbikatı

Anadolu Şahini-2016 Tatbikatı
Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında 11 Nisan'da başlayacak Anadolu Şahini-2016 Tatbikatı'na ABD Hava Kuvvetleri unsurları da katılacak

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Konya'da 11-22 Nisan günleri arasında gerçekleştirilecek Anadolu Şahini-2016 Tatbikatı'na ABD Hava Kuvvetleri unsurlarının da katılacağı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 9-21 Nisan 2016 tarihleri arasında İngiltere Lossiemouth Hava Üssü'nde Joint Warrior-2016 Tatbikatı gerçekleştirilecek.

Çok uluslu kuvvet yapısı içerisinde birlikte çalışabilirlik ve iş birliğini sağlamayı, Türk Hava Kuvvetlerinin imkan, kabiliyet ve eğitim seviyesini uluslararası ortamda göstermeyi amaçlayan tatbikata, Türk Hava Kuvvetlerinden 5 F-16 uçağı katılacak.

Ayrıca, 11-22 Nisan tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliğinde ABD Hava Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla Anadolu Şahini-2016 Tatbikatı yapılacak.

ABD Hava Kuvvetleri ile Türk Hava Kuvvetleri arasında birlikte çalışılabilirliği geliştirerek, askeri iş birliğine katkı sağlaması amaçlanan tatbikat, Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında gerçekleştirilecek.

Tatbikata, Türk Hava Kuvvetlerinden F-16 muharip uçakları ve Havadan İhbar/Kontrol uçağı, ABD Hava Kuvvetlerinden F-15C muharip uçakları katılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.