Anahtar Partili Dağlıoğlugil’den gençlik çağrısı!

Anahtar Partili Dağlıoğlugil’den gençlik çağrısı!
Anahtar Parti Konya İl Sekreteri Fatih Dağlıoğlugil, Türkiye’nin genç nüfusuna ilişkin Pusula Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu

Anahtar Parti Konya İl Sekreteri Fatih Dağlıoğlugil, Türkiye’nin genç nüfusuna ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Genç işsizliği, KPSS’ye yönelim, beyin göçü, uyuşturucu ve sokak çeteleri gibi başlıkların birbirinden bağımsız değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Dağlıoğlugil, Türkiye’nin gençlerine daha güçlü bir gelecek sunmak zorunda olduğunu söyledi.

whatsapp-image-2026-08-27-at-00-20-47.jpeg

Türkiye’nin geleceğinin gençlerin bugün yaşadığı sorunlardan doğrudan etkilendiğini ifade eden Dağlıoğlugil, gençlerin bir taraftan eğitim hayatının ardından iş bulma ve gelecek kurma mücadelesi verdiğini, diğer taraftan ise uyuşturucu, suç örgütleri ve sokak çeteleri gibi ciddi tehditlerle karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Dağlıoğlugil, gençlik meselesinin yalnızca istihdam veya yalnızca asayiş başlığı altında değerlendirilmesinin eksik olacağını belirterek, “Bir memleket evlatlarını suç örgütlerine, uyuşturucuya ve sokak çetelerine kaptırıyorsa mesele yalnızca asayiş meselesi değildir; bu, geleceğin elden gitmesi meselesidir” dedi.

“GENÇLER KPSS’YE VEYA YURT DIŞINA MAHKÛM EDİLMEMELİ”

Üniversite eğitiminin ardından gençlerin önemli bir bölümünün kamuya atanabilmek için KPSS'ye yöneldiğini, kendi alanında iş bulamayanların ise yurt dışında gelecek aradığını belirten Dağlıoğlugil, bunun Türkiye açısından üzerinde düşünülmesi gereken bir tablo olduğunu söyledi. Dağlıoğlugil, “Devlet kapısı gençlerimizin tek istihdam umudu olmamalıdır. Üniversiteyi bitiren bir gencin önünde yalnızca KPSS seçeneği bulunmamalı. Gençlerimiz eğitim aldığı alanda çalışabilmeli, ürettiği değer karşılığında insanca yaşayabilmeli ve geleceğini kendi ülkesinde kurabilmelidir” ifadelerini kullandı.

Gençlerin gelecek planlarını Türkiye dışında aramasının yalnızca bireysel bir tercih olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Dağlıoğlugil, beyin göçünün ülkenin insan kaynağını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.
“Mühendisimiz, doktorumuz, yazılımcımız, akademisyenimiz ve nitelikli gençlerimiz başka ülkelerde gelecek arıyorsa burada yalnızca bir genci kaybetmiyoruz. Türkiye'nin yıllarca eğitimine ve yetişmesine yatırım yaptığı insan kaynağını kaybediyoruz. Gençlerimize ‘Gitme’ demek yeterli değildir. Onlara Türkiye’de kalmaları için güçlü bir gelecek sunmak zorundayız” dedi.

“LİYAKAT DUYGUSU YENİDEN GÜÇLENDİRİLMELİ”

Gençlerin iş hayatına adım atarken en temel beklentilerinden birinin adil ve liyakate dayalı bir sistem olduğunu ifade eden Dağlıoğlugil, gençlerin emeklerinin karşılığını alabileceği bir düzenin oluşturulması gerektiğini söyledi. Dağlıoğlugil, “Bir genç yıllarca eğitim alıyor, üniversiteden mezun oluyor, ardından iş bulabilmek için yıllarca sınavlara hazırlanıyor. Bunun üzerine bir de emeğinin değil, referansların belirleyici olduğu düşüncesine kapılırsa o gencin ülkesine ve geleceğine olan güveni zedelenir. Gençlerimiz torpil veya siyasi referans aramak zorunda kalmadan bilgi, beceri ve emeğiyle bir yerlere gelebilmelidir” diye konuştu.

“BİR GENCİ SUÇA KAPTIRMADAN ÖNCE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Gençlik sorunlarının yalnızca ekonomik boyutunun bulunmadığını belirten Dağlıoğlugil, uyuşturucu ve suç örgütlerinin gençler üzerindeki etkisine de dikkat çekti. Suç örgütlerinin özellikle gençlerin yaşadığı umutsuzluk, boşluk ve aidiyet arayışlarından yararlanabildiğini ifade eden Dağlıoğlugil, uyuşturucuyla ve sokak çeteleriyle mücadelenin sadece operasyonlardan ibaret görülmemesi gerektiğini söyledi. Anahtar Parti Konya İl Sekreteri Fatih Dağlıoğlugil, “Bir gencin hayatına uyuşturucu girdiğinde yalnızca o genç zarar görmüyor. Bir aile dağılıyor, bir gelecek kararıyor. Suç örgütleri gençlerimizin hayatındaki boşluklardan, umutsuzluktan ve sahipsizlik duygusundan besleniyor. Biz o boşlukları suç örgütlerine bırakmamalıyız” dedi.

“ASIL MESELE GENÇLERİMİZİ SUÇUN HEDEFİ OLMADAN KORUYABİLMEK”

Dağlıoğlugil, “Elbette suç işleyenle mücadele edilecek. Gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerinin ve onları kendi çıkarları için kullanan suç örgütlerinin üzerine kararlılıkla gidilecek. Ancak asıl mesele, gençlerimizi o örgütlerin hedefi haline gelmeden önce koruyabilmektir” ifadelerini kullandı.

Bu noktada eğitim, istihdam, spor, kültür ve sosyal faaliyetlerin önemine işaret eden Dağlıoğlugil, gençlerin zamanlarını değerlendirebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri alanların artırılması gerektiğini söyledi. “Bir gencimize yalnızca ‘suça bulaşma’ demek yeterli değildir. Ona eğitim imkânı sunacaksınız, iş imkânı sunacaksınız, spor yapabileceği alan oluşturacaksınız, kültür ve sanatla buluşturacaksınız. Kendisini değerli hissedeceği, geleceğe umutla bakabileceği bir ortam oluşturacaksınız” dedi.

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ BAŞKALARINA BIRAKAMAYIZ”

Dağlıoğlugil, “Gençlerimiz bu ülkenin yükü değildir; bu ülkenin en büyük gücüdür. Ancak gençlerimizi işsiz bırakırsanız, emeğinin karşılığını alamayacağına inandırırsanız, geleceğini başka ülkelerde aramak zorunda bırakırsanız veya onları uyuşturucu ve suç örgütlerinin hedefi haline getirirseniz sahip olduğumuz büyük potansiyeli kaybetmiş oluruz” dedi. Gençlik politikalarının günü kurtaran uygulamalardan çıkarılması gerektiğini ifade eden Dağlıoğlugil, eğitimden istihdama, liyakatten sosyal politikalara kadar bütüncül bir yaklaşımın hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

“TÜRKİYE GENÇLERİNİ KAYBETME LÜKSÜNE SAHİP DEĞİL”

Anahtar Parti olarak gençlerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirten Dağlıoğlugil, Türkiye’de gençlerin geleceğe umutla bakabileceği ve kendi geleceklerini kurabilecekleri bir sistemin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Dağlıoğlugil sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz gençlerimizin KPSS sıralarında yıllarını tüketmesini, iş ararken umudunu kaybetmesini, daha iyi bir gelecek için ülkesini terk etmek zorunda kalmasını ya da bir boşluk anında suç örgütlerinin ağına düşmesini istemiyoruz. Gençlerimizin önüne seçenek olarak yalnızca ‘memur ol’, ‘yurt dışına git’ veya ‘hayatta kal’ konulamaz. Biz gençlerimizin üreten, çalışan, kendi ayakları üzerinde duran ve geleceğini Türkiye'de kuran bir nesil olmasını istiyoruz. Bir memleket evlatlarını suç örgütlerine, uyuşturucuya ve sokak çetelerine kaptırıyorsa mesele yalnızca asayiş meselesi değildir; bu, geleceğin elden gitmesi meselesidir. Türkiye'nin geleceğini korumak istiyorsak önce gençlerimizi korumalıyız.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.