Anaokulu öğrencileri "şehitler köşesini" ziyaret etti

Anaokulu öğrencileri "şehitler köşesini" ziyaret etti
ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde anaokulu öğrencileri, Şehir Müzesi'ndeki "şehitler köşesini" ziyaret ederek, terörü lanetledi. Çubuk’ta özel bir anaokulu,...

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde anaokulu öğrencileri, Şehir Müzesi'ndeki "şehitler köşesini" ziyaret ederek, terörü lanetledi.

Çubuk’ta özel bir anaokulu, öğrencilerine vatan sevgisini aşılamak amacıyla tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda oluşturulan Şehir Müzesi bünyesinde yer alan şehitler köşesine yönelik özel ziyaret programı düzenledi.

Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere Kore, Kıbrıs Barış Harekatı ve terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin isimleri, fotoğrafları ve mektuplarının bulunduğu şehitler köşesini ziyarette, öğretmenler minik öğrencilere şehitlerin ailelerine yazdığı mektuplardan örnekler okudu,öğrenciler de şiirler ve marşlar seslendirdi.

Anaokulu müdürü Emine Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencileriyle şehitleri anmak ve terörü kınamak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Öğrencilerimize vatan sevgisini yakından tanıtmak ve yaşadığımız dünyaya karşı bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla geldik. Konağımızı ziyaret edip çocuklarımıza bunu yaşatmayı istedik. Artık her sabah şehit haberi almaktan korkuyoruz, tüm terörü lanetliyoruz. Sabahları artık aileler çocuklarını okullara göndermeye korkuyorlar. Ama bu günlerin geçeceğine inanıyorum. Biz hep birlikte el ele vererek temelden çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Şehitler ölmez vatan bölünmez diyoruz."

Müze sorumlusu Ayşe Neşeli ise son günlerde yaşanan terör saldırılarıyla şehitler köşesine ilginin arttığını ve ziyaretlerin yoğunlaştığını belirterek, özellikle anaokulu ve ilkokul seviyesindeki öğrencilerin ziyarete geldiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.