Anastasiya Lapitskaya'nın İlk Solo Sergisi Sanatseverlerle Buluşacak

Anastasiya Lapitskaya'nın İlk Solo Sergisi Sanatseverlerle Buluşacak
İpek üzerine hazırladığı boyaları kullanarak, kendi tarzını oluşturan Rus sanatçı Lapitskaya'nın eserleri, 27 Şubat'ta İstanbul Maçka La Visione Art Gallery'de açılacak

İSTANBUL (AA) - Ressam Anastasiya Lapitskaya'nın ilk solo sergisi, İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, ipek üzerine hazırladığı boyaları kullanarak, kendi tarzını oluşturan Rus sanatçı Lapitskaya'nın eserleri, 27 Şubat'ta İstanbul Maçka La Visione Art Gallery'de izlenime açılacak.

Tuval olarak saf ipeği kullanan sanatçı eserlerinde, kök ile kumaş boyalarının yer aldığı ve kendi hazırladığı bir karışımı kullanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Lapitskaya, çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürdüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Okul yıllarım dahil, amacım resimlerimde gerçeği olduğu gibi yansıtmaktan ziyade sanat dünyasına yeni bir yorum getirmekti. İpek üzerine uzun yıllar boyunca deneysel çalışmalar yaptım. Sıcak dokusu ile iki güçlü yanım olan resim ve grafik sanatları birbirine bağlamamı mümkün kılarken, kendimi daha doğru ifade etmeme olanak sağladı. Sıcak batik, balmumu ve farklı kimyasal malzemeleri deneyimleyerek yıllar içinde özgün sanat üslubumu oluşturdum."

Lapitskaya, açıklamada ayrıca en büyük hayalinin sanata gönül vermiş yetişkin ve çocuklara deneyimlerini aktaracağı bir okul açmak olduğunu söyledi.

Sergi, 8 Mart'a kadar görülebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.