Anayasa değişikliği teklifi komisyonda

Anayasa değişikliği teklifi komisyonda
Teklifin görüşmeleri 18. madde üzerinden devam ediyor

TBMM (AA) - TBMM Anayasa Komisyonunda, anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sürüyor.

İlk olarak CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile başlayan su atma olayı, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile devam etti.

Altay, "Ben atmasam iyiydi. Grup Başkanvekili olarak iyiydi. Attım." sözleri arasında, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da suyu ortaya döktü.

Konuşması sırasında Altay, yanındaki milletvekillerine, "Su vermeyin bana." diye espri yaptı, AK Parti'lilerin, "Su atmayın." sözlerine, "İsteyene atarım." karşılığını verdi.

Komisyona başkanlık eden Sözcü Abdurrahman Öz, su atılmasından rahatsız olmadıklarını ancak bugün yağmur şeklinde geldiğini söyledi.

- "ByLock" tartışması

Altay, "AK Parti'nin muradı, burayı gerelim, 'CHP kavga etti' denilsin. Bu oyuna gelmeyeceğiz. AKP'nin gerilim politikasına alet olmayacağız." dedi.

Engin Altay'ın, sokakta 15 Temmuz darbe girişimi için "kontrollü darbe" denildiği sözlerine, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yanıt verdi. Turan, "Size her şey hak, su atmak, bağırmak hak..." diye konuştu.

Turan, 15 Temmuz'un milletin en kahraman günlerinden biri olduğunu dile getirerek, "15 Temmuz'a tiyatro, numara diyenin bu ithamın altında kalacağını, bu ithamı yapanın FETÖ'cülerin kendisi olduğunu" belirtti.

Altay ise "Ağzımdan bu darbe, tiyatro, mizansen diye laf çıktıysa Allah'ım benim canımı alsın. Yoksa Turan, milletten, şehitlerden özür dile." değerlendirmesinde bulundu. Altay, CHP'de iki danışmanın "ByLockçu" çıktığını gördüğünü anlatarak, "Sizin alayınız ByLock." diye seslendi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de Altay'dan bu sözlerini ispat etmesini istedi. İnceöz, bu sözlerin büyük talihsizlik olduğunu belirterek, "ByLock iddianızı ispat edin, aksi halde müfteri olursunuz. Çamur at izi kalsın mantığı olmaz." görüşünü dile getirdi.

İnceöz, AK Parti'li 316 milletvekilinin amacının asla komisyonu germek, çalışmayı tıkamak olmadığını, sakin şekilde komisyon çalışmalarının devam etmesi için gayret ettiklerini söyledi.

Teklifin görüşmesi, 18. madde üzerinden devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.