Anayasa Mahkemesinin "baz istasyonu" kararı

Anayasa Mahkemesinin "baz istasyonu" kararı
İnternet Geliştirme Kurulu ve Teknoloji Bilgilendirme Platformu Başkanı Özeren:- "Anayasa Mahkemesinin aldığı bu karar, iletişimin devamlılığı, bilgi toplumu yolunda Türkiye'nin ilerlemesi için örnek bir karar olacaktır"

ANKARA (AA) - İnternet Geliştirme Kurulu ve Teknoloji Bilgilendirme Platformu Başkanı Serhat Özeren, Anayasa Mahkemesinin, "baz istasyonu" ile ilgili yapılan bireysel başvuruda, "maddi ve manevi varlığın korunması ve geliştirilmesi hakkı ile aile hayatına saygı" hakkının ihlal edilmediğine ilişkin kararını, "Bu karar, iletişimin devamlılığı, bilgi toplumu yolunda Türkiye'nin ilerlemesi için örnek bir karar olacaktır" şeklinde değerlendirdi.

Konuyla ilgili, AA muhabirine açıklama yapan Özeren, baz istasyonlarının haberleşmenin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada aynı sistemlerin kullanıldığını söyledi.

Bunların standartları ve kurulum yöntemlerinin de uluslararası standartlara göre düzenlendiğini kaydeden Özeren, haberleşme hakkının Anayasa ile teminat altına alınan bir kamu hizmeti olduğunu vurguladı.

Özeren, bu kamu hizmetinin sürekliliği için gerekli yasal düzenlemelerin biran evvel hayata geçirilmesini istedi.

Anayasa Mahkemesi kararının gerekçesini beklediklerini aktaran Özeren, "Anayasa Mahkemesinin aldığı bu karar iletişimin devamlılığı, bilgi toplumu yolunda Türkiye'nin ilerlemesi için örnek bir karar olacaktır" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.