Anayasa Mutabakat Komisyonuna ilişkin gelişmeler

Anayasa Mutabakat Komisyonuna ilişkin gelişmeler
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:- "Yeni anayasada uzlaşma yerine kamplaşmayı tercih eden kaybeder"

ANKARA (AA) - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı ve Türkiye Anayasa Platformu sözcüsü Ali Yalçın, Anayasa Mutabakat Komisyonu çalışmalarında CHP'nin masadan kalkmasına ilişkin, yeni anayasada uzlaşma yerine kamplaşmayı tercih edenlerin kaybedeceğini belirtti.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, yeni anayasa sürecinde katkı yerine süreçten kaçmayı tercih eden siyasi aktörlerin siyasi arenada figüran olmaktan öteye geçemeyeceklerini ifade etti.

"Millet darbe anayasası ayıbından kurtulmak, kendi iradesinin hakim olduğu yeni bir anayasa yapmak ve yazmak konusundaki kararlığını deklare etmiştir. Yeni anayasada uzlaşma yerine kamplaşmayı tercih eden kaybeder" değerlendirmesinde bulunan Yalçın, yeni anayasa için çalışmalara başlayan Anayasa Mutabakat Komisyonunun dağılmasını ve dağıtılmasını doğru bulmadıklarını vurguladı.

Uzlaşma masasından kalkanların millete "rest" çektiğini bilmeleri gerektiğini belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu masa, milletin masasıdır. Gerekçesi ne olursa olsun, neyi hedeflerse hedeflesin masadan ayrılanlar, mızıkçılık yapanlar, millete de tarihe de hesap vermekten kurtulamazlar.

Tartışmak yerine masadan kalkmayı, uzlaşmak yerine kutuplaşmayı tercih eden kim olursa olsun anayasa engelleyici olacaktır. Hükümet modelleri konusunda fikir beyan etmek, seçenek sunmak, diğerlerinin önerilerini medeni bir üslupla eleştirmek yerine ‘ben yokum’ pozisyonu alanlar yeniden düşünmeli ve masaya dönmelidir."

Yalçın, 35 yıldır darbe anayasasına tahammül edenlerin, üç beş toplantı sonrasında yeni anayasa yapma iradesine tahammül edememesini milletin not ettiğini ve masayı devirenleri muhatap almayacağını belirtti. Yalçın, masa devrilse de milletin yeni anayasasını yapacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.