Android korsan uygulamacısı hapiste

Android korsan uygulamacısı hapiste
Önceki gün ABD'de bir adam Android uygulama korsancılığından binaen hapse girdi.

Teknoloji ilerledikçe suçlar da yavaş yavaş değişiyor. Mesela son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz korsancılığın bir hayli değişik alanı yer alıyor . Bu manada 2012 senesinde FBI, Appbucket, Applanet ve SnappzMarket isimlerindeki 3 GooglePlay alternatifi uygulamayı kapatmıştı. Bu uygulamalar üzerinden Google Play'deki paralı uygulamaları bedava bir şekilde .apk'ları yardımıyla kullanıcılara dağıtılıyordu.

Aradan önceki yılların peşinden bu uygulamaların arkasındaki isimlerden olan Ohio'lu 28 yaşındaki Scott Walton adam, çıktığı mahkemede suçunu itiraf etti. Böylelikle Walton, Android tatbikat korsancılığından binaen hapse giren ilk kişi oldu.

Öte yandan Walton'ın yayınladığı korsan uygulamaların 1 milyondan çok kopya sattığı belirtildi . Bu uygulamalarının normaldeki değerinin ise tam olarak 1.7 milyon dolar olduğu açıklandı . Diğer taraftan bu suçtan hapse giren tek kişinin Walton olmayacağını söylemek herhalde hata olmaz. Bu mevzuda siz ne düşünüyorsunuz?

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.