Android: WiFi Şifresini Öğrenmek

Android: WiFi Şifresini Öğrenmek
Ev ağınızın parolasını unuttuğunuz için Android’li akıllı telefonunuzda kayıtlı olan WiFi şifresini öğrenmek mi istiyorsunuz?

Bugünlerde güvenlik gerekçeleriyle parolalarımızı karmaşık sayı ve harf kombinasyonlarından meydana getiriyoruz. Yeni bir cihaz satın aldığımızda ya da arkadaşlarımız WiFi ağına dahil olmak istediklerinde WiFi şifresini hatırlamak mümkün olmayabiliyor. Şifreyi bir şekilde not almadıysanız da çaresiz değilsiniz. Android akıllı telefonda kayıtlı olan WiFi şifresini öğrenmek için izlenebilecek bir yöntem var.

Tahmin edebileceğiniz üzere cihazınızda root erişiminin sağlanmış olması gerekiyor çünkü olağan koşullarda WiFi şifresini içeren dosyaya ulaşılamıyor. Aynı ağa Windows işletim sistemli dizüstü bilgisayarınız bağlıysa parolayı tespit etmenin çok daha kolay olduğunu belirtelim. Bir de Samsung’un güncel akıllı telefonlarında bu yöntemle WiFi şifresini öğrenmenin engellendiğini unutmayın.

Android: WiFi Şifresini Öğrenmek

Android akıllı telefonda WiFi şifresini öğrenmek için öncelikle root erişimi sağlanmış cihazınıza Google Play mağazasından Root Browser benzeri bir uygulama yükleyin. Uygulamayı çalıştırın ve “data” klasörüne erişin.

Android WiFi Şifresini Öğrenmek 1

Sonraki aşamada “misc” dizinine gidin.

Android WiFi Şifresini Öğrenmek 2

Daha sonra “wifi” klasörünü görüntüleyin.

Android WiFi Şifresini Öğrenmek 3

“wpa_supplicant.conf” dosyasını bulun ve üzerine dokunun. Dosyayı açmak üzere karşınıza gelen pencerede iki araç listelenecektir. RB Text Editor’u tercih edin.

Android WiFi Şifresini Öğrenmek 4

Burada doğal olarak bir dizi kod karşınıza çıkacak. Yapmanız gereken şey WiFi ağınızla ilgili bilgileri içeren satırları tespit etmek. “ssid” bölümünde kablosuz ağınızın adı, “psk” alanında ise kablosuz ağ şifreniz yer alacaktır. İşte bu kadar basit!

Android WiFi Şifresini Öğrenmek 5

Girişte bahsettiğimiz gibi güncel Samsung akıllı telefonlarda parola bölümü güvenlik gerekçeleriyle şifrelenmiş vaziyette. Bu noktada güncel Samsung akıllı telefonlardaki kayıtlı WiFi şifresini öğrenmek için pratik bir yöntem mevcut değil. Aynı ağa bağlı Windows’lu bir dizüstü bilgisayarınız varsa onun üzerinde çalışmalısınız. Bol şanslar!

Android WiFi Şifresini Öğrenmek 6

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.