Ankara Garı önündeki terör saldırısı soruşturması

Ankara Garı önündeki terör saldırısı soruşturması
Gar saldırısı şüphelilerinden ele geçen dijital verilerde ismine rastlanmasının ardından Gaziantep'te dün gözaltına alınan ve bugün tutuklanan H.T'nin, 2 buçuk yıl önce Suriye'ye gittiği ve silahlı eğitim aldığı iddia edildi- H.T'nin, saldırıda kullanılan

ANKARA (AA) - Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te düzenlenen terör saldırısıyla ilgili dün Gaziantep'te gözaltına alınan ve bugün tutuklanan H.T'nin 2 buçuk yıl önce Suriye'ye gittiği, silahlı eğitim aldığı ve saldırıda kullanılan patlayıcıları almak ve taşımakla görevlendirildiği ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, savcılık, soruşturma şüphelilerinden ele geçirilen dijital veriler üzerinde yapılan incelemelerde yeni delillere ulaşması üzerine, daha önce gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan H.T. hakkında bir kez daha gözaltı kararı çıkardı.

Olayın asıl faillerinden olan ve İçişleri Bakanlığının DAEŞ üyeliğinden "kırmızı listede" aradığı Yunus Durmaz'dan ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sonucunda, bazı belgelerde H.T'nin ismine rastlandı.

Belgelerde H.T'nin "amonyum nitratı satın alma ve taşıma işlerini yapacak kişi" olarak görevlendirildiği ve kendisine 2 defa 540'ar dolar, bir defa da 510 dolar "maaş" ödendiği ortaya çıktı.

Nakliyecilik yapan H.T'nin saldırıyı gerçekleştiren grupla irtibatlı olduğu, 2 buçuk yıl önce Suriye'ye gittiği, silahlı eğitim aldığı iddia edildi.

- Suçlamaları reddetti

H.T'nin, nöbetçi Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesindeki sorgusunda suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Gaziantep Beylerbeyi Mahallesi'nde polisin, 15 Kasım 2015'te DAEŞ mensuplarının hücre evi olarak kullandığı eve yaptığı operasyon sırasında üzerindeki bombaları patlatan Halil İbrahim Durgun'u mahalleden tanıdığını anlatan H.T, amonyum nitratı Y.Ş'nin taşıttığını söylediği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.