Ankara merkezli FETÖ operasyonu

Ankara merkezli FETÖ operasyonu
"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerin, FETÖ üyesi kişiler ve kurumlarla parasal bağlantısı olduğu öğrenildi- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dün 5 ilde göza

ANKARA (AA) - "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" üyesi oldukları gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan şüphelilerin, FETÖ üyesi kişiler ve kurumlarla parasal bağlantısı olduğu öğrenildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, FETÖ/PDY örgütünün yöneticisi olmak, propagandasını yapmak ve örgüte finansal destek sağlamak suçlarından gözaltına alınan 8 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Ankara merkezli, Eskişehir, Kırşehir, Malatya, Şanlıurfa'da yapılan eş zamanlı operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 13 şüpheliden 8'i yakalanmıştı. Bir şüphelinin yaklaşık on gün, birininse yaklaşık altı ay önce ABD'ye kaçtığı tespit edilmişti. Şüphelilerden 3'ününü ise aranmasına devam ediliyor.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konulmuştu.

- Suçlamalar

FETÖ yöneticisi olmak, terörizmin finansmanı ve terör örgütü propagandasını yapmak suçlarından yürütülen soruşturmanın şüphelileri, Ankara Çankaya Park Evleri'nde "sohbet" adı altında "örgüt toplantıları" yapmakla suçlanıyor.

Şüphelilerden O.U'nun bu toplantılara başkanlık ettiği ve ayda bir "himmet" adı altında para topladığı, "FETÖ üyesi bazı kurumlar" oldukları bildirilen "Kaysu Dayanıklı Tüketim Malları ve Soğutma Sanayi Ticaret A.Ş, Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret A.Ş, Özel Yaprak Eğitim Yayın A.Ş. ve Umucular Sarraf'ta çalıştığı" ve örgüt üyesi kişi ve kurumlar arasında birçok parasal ilişkilerinin bulunduğu ifade edildi.

Şüpheli E.B'nin FETÖ üyesi olduğu kaydedilen Vizyon Otelcilik'te, F.K'nin ise Tolerans Özel Eğitim Kurumunda çalıştığı ve örgüt üyeleri arasında parasal ilişkilerinin bulunduğu bildirilirken, şüphelilerden F.U. ve O.U'nun kardeş ve Umucular Sarraf şirketinin ortaklarından oldukları öğrenildi. Bu şüphelilerin, Bank Asya'yı destekleyici adımlar atan Kırşehir Ahi İşadamları Derneği üyesi oldukları, örgüt üyesi kişi ve kurumlar arasında parasal ilişkileri bulunduğu kaydedildi.

Şüpheliler M.B, F.K, A.U, M.K, H.K. ve E.A'nın, örgüt toplantılarının yapıldığı evin kirasını verdikleri, toplantıları organize ettikleri ve örgüt üyesi kişi ve kurumlar arasında parasal ilişkilerinin bulunduğu bildirildi.

Şüpheli H.H.Z'nin, "himmet" adıyla para topladığı ve diğer şüphelilerle parasal ilişkilerinin bulunduğu öğrenildi.

R.K. ve Y.K'nin ise diğer şüphelilerle para transferlerinin ve FETÖ ile bağlantılı şirket ve şahıslarla parasal ilişkilerinin olduğu belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.