Ankara Uluslararası Film Festivali

Ankara Uluslararası Film Festivali
Bu yıl 27'ncisi dünlenecek festival, 28 Nisan'da başlayacak- Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel Film yarışmaları jürilerinde yer alacak isimler belirlendi

ANKARA (AA) - 27'nci Ankara Uluslararası Film Festivali, 28 Nisan'da başlayacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel film yarışmaları jürilerinde yer alacak isimler belli oldu.

10 filmin yarışacağı "Ulusal Uzun Film" kategorisinde jüri başkanlığını Erdel Kıral üstlenirken, yönetmen Nesimi Yetik de "Ulusal Kısa"da jüri başkanı olacak.

Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel film yarışmaları için toplam 386 film başvuruda bulunmuş, ön jüriler bu filmler arasından 57’sini seçmişti. Festival süresince izlenebilecek bu filmler arasından "en iyileri" seçecek jüriler de belli oldu.

"En İyi Film", "Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü", "Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü" gibi birçok ödül için yarışacak 10 uzun filmi değerlendirecek jürinin başkanlığını yönetmen Erden Kıral üstlenecek.

Ulusal Uzun Yarışma jürisinde oyuncu Mehmet Aslantuğ, Ayça Damgacı, Marmara Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Şükran Esen ile sinema eleştirmeni/yazar Fatih Özgüven de yer alacak.

- Ulusal Kısa Film jürisi

Tür ayrımı olmadan yarışacak ve "en iyi" seçilecek olanın 5 bin lirayla ödüllendirileceği 30 kısa film, yönetmen Nesimi Yetik'in başkanlığını yapacağı jüri tarafından değerlendirilecek.

Ulusal Kısa Film Yarışma jürisinde yer alan bir diğer yönetmen de Mario Rizzi olacak. Yönetmenin "The Outsider" adlı belgeselinin özel gösterimi, 27. Festival kapsamında gerçekleştirilecek.

Oyuncu Ayris Alptekin ile yapımcı-sinema yazarı Nagehan Uskan da Ulusal Kısa Film Yarışma jürisinde yer alıyor.

- Ulusal Belgesel Film jürisi

Ankara Sanayi Odasının "en iyi" seçilen esere 10 bin lira ödül vereceği Ulusal Belgesel Film yarışmasını değerlendirecek jüride yer alan isimlerden birisi de DokuFest'in sanat yönetmeni Veton Nurkolları oldu.

Gazeteci ve yazar kimliğinin yanı sıra belgeselci olarak da tanınan Nazım Alpman, TRT Belgesel Programlar Bölümü'nde yapımcı Mihriban Sezen, uzun yıllar editörlük ve eleştirmenlik yapan, birçok filme imza atan Necati Sönmez ile festivalde interaktif belgeselciliğe dair bir atölye de düzenleyecek olan Mine Gencel Bek, yarışma belgesellerini değerlendirecek diğer isimler arasında yer alıyor.

Festival, 28 Nisan'da başlayacak ve 8 Mayıs'ta Akün Sahnesi'nde düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Fulya Akbuga’nın sunacağı tören, cazın başarılı ve genç ismi Su İdil’in konseriyle tamamlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.