Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler

Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler
Siirt, Mardin ve Batman'daki sivil toplum kuruluşları, terör saldırılarını kınadı

SİİRT (AA) - Siirt, Mardin ve Batman'daki sivil toplum kuruluşları, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepki gösterdi.

Cihannüma Derneği Siirt İl Temsilcisi Fatih Sevgili, yaptığı açıklamada, terör saldırılarını kınayarak, terörün kişileri değil, insanlığı hedef aldığını belirtti.

"Bu sebeple kimin saldırıda hayatını kaybettiği üzerinden ölümlere sevinmek en az o katil kadar cani olmaktır. Terör örgütlerinin ve onları kullanan güçlerin en büyük amacı, o saldırının çok ses çıkarması, ülkede kaos ortamı oluşması ve infiale yol açmasıdır" ifadesini kullanan Sevgili, bu amaca hizmet etmemek adına saldırıyı çok fazla gündemde tutmamak, kaos ortamının oluşmasına katkı vermemek ve infiale yol açacak haber ve görsel paylaşımlar yapmamak gerektiğini bildirdi.

Uluslararası terör siyaseti devam ettikçe terör örgütlerinin de olacağına dikkati çeken Sevgili, "Millet olarak kimden gelirse gelsin ve kimi hedef alırsa alsın, tek yürek olarak teröre karşı olmalı ve soğukkanlılığımızı korumalıyız. Büyük Türkiye yolunda büyük adımlar atan ülkemizi bu tarz kan ile yazılan kirli senaryo ve saldırılarla durdurmalarına millet olarak izin vermemeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

- Mardin

Mardin Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül de terör saldırılarının milletçe herkesi derdinden sarstığını dile getirdi.

Ankara'da patlatılan bombanın, Suriye üzerinde herkesten daha fazla söz sahibi olan Türkiye'yi kendi iç sorunları ile uğraştırmaya ve Suriye politikasında tamamen saf dışı bırakmaya yönelik olduğuna dikkati çeken Akgül, ne yapılırsa yapılsın, Anadolu insanının 150 yıldan bu yana yaşananlarla ilgili yeniden canlanan toplumsal hafızasının sönmeyeceğini, ne yapılırsa yapılsın, dünya siyasetinde emin adımlarla ilerleyen bir ülkenin var olduğunu aktardı.

Akgül, şöyle devam etti:

"Bu eylemler oynanan vahşi oyunu iyi okuyarak hedef saptıranlara kanmayan Anadolu insanını parti gözetmeksizin daha fazla kaynaştırmaktadır. Ne acı ki ülkenin kendilerine sağladığı demokratik ortamı kirli uluslararası ilişkilerle zehirleyen bir kısım siyasetçiler, Ankara'da yaşanan olay dahil birçok konuda terör örgütlerine yardımcı olacak şekilde hedef saptırmaya yönelik ifadelerine devam etmektedirler."

- Batman

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Ankara, Diyarbakır ve İdil'deki terör saldırılarına tepki göstererek, saldırıyı gerçekleştirenlerin insanlıktan çıktığını söyledi.

Yaşananlardan dolayı üzüntülü olduklarını dile getiren Özdemir, "Ankara'daki olay insanların yapacağı bir olay değil. İnsanlıktan çıkmış kişilerin yapacağı şeylerdir bunlar. Ankara, Diyarbakır ve İdil'de asker ve polislerimiz şehit oldu. Hepsine Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Yaşanan olayların artık son bulmasını istediklerini anlatan Özdemir, şunları dile getirdi:

"Türkiye öyle bir konumdaki, maalesef bir ateş çemberinin ortasında ve her taraftan ateşin sıcaklığını hissediyor. Zor bir coğrafya ve zor bir dönem. Allah bize ve ülkemize bu acıları bir daha yaşatmasın ve olaylara sebep olanları da Allah'a havale ediyoruz. Bu olayların olmasından bıktık. Bu tür röportajlar yapmaktan sıkıldık. İnşallah bu olaylar son bulur. Kimsenin ocağına ateş düşmez. Hepimizin başı sağ olsun."

Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSAİD) Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt da Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadı.

Alçakça ve hain terör saldırısından milletçe derin üzüntü duyduklarını belirten Yeşilyurt, saldırının toplumun tüm kesimlerine yapıldığını vurguladı.

"Son aylarda kadim medeniyetimizin bizlere manevi hediyesi olan değerlerimize, birlik ve kardeşliğimize ve bu toprakların güzel insanlarının huzurunu bozmaya yönelen terör saldırılarıyla karşı karşıya gelmekteyiz" diyen Yeşilyurt, şunları ifade etti:

"Asrısaadetten sonra Endülüs, Selçuklu ve Osmanlılar'da dünyaya öğreten, gösteren ve yaşatan bir medeniyetin mirasçıları olarak ülkemizde yaşanan bu olaylar karşısında topyekun karşı duruş sergilemeliyiz çünkü medeniyetimizde Türk, Kürt, Çerkez, Abaza, Gürcü, Alevi, Sünni ve Arap yoktur. Medeniyetimizin özelliği tüm kimliklerimizi bırakıp manevi kardeş olma esasına dayanır. Bu yüzden tüm milletimizce oynanan oyunun farkında olmalıyız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.