Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler

Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler
Saldırılar Kadıköy'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırıları protesto edildi.

Moda İlköğretim Okulu önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve siyasi parti temsilcileri, ellerinde Türk bayrakları ve flamalarla Kadıköy İskelesi'ndeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mehmetçik yenilmez, vatan bölünmez", "Türk, Kürt kardeştir PKK kalleştir", şeklinde sloganlar atan gruptakiler, anıt önünde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İstanbul İl Başkan İbrahim Okan Özkan, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırılarını kınadı.

Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Özkan, şöyle konuştu:

"Hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bugün sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle yaptığımız yürüyüş Türkiye üzerinde oyunlar oynamak isteyenlere bir cevaptır. Bu ülkeyi kimsenin bölmeye, parçalamaya gücü yetmeyecektir. Bölücü terörün nereden beslendiğini biliyoruz. Buradan hep birlikte verdiğimiz mesajı tüm dünya okuyor, anlıyor."

Özkan, Türkiye'nin bölücü terör örgütünün üzerine gittikçe rahatsız olanların belli olduğunu ifade ederek, "Bugün buradan bir kez daha haykırıyoruz. Türkiye'yi bölmek isteyen, parçalamak isteyenler emellerine asla ve asla ulaşamayacaktır" diye konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.