Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yeni:- "Terörü lanetliyoruz, kınıyoruz. Ülkemizin, Silahlı Kuvvetlerimizin, kolluk kuvvetlerimizin, gece gündüz milletimizin güvenliği için çalışan güvenlik kuvvetlerimizin yanındayız"

BURDUR (AA) - Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarıyla ilgili, "Terörü lanetliyoruz, kınıyoruz. Ülkemizin, Silahlı Kuvvetlerimizin, kolluk kuvvetlerimizin, gece gündüz milletimizin güvenliği için çalışan güvenlik kuvvetlerimizin yanındayız" dedi.

Yeni, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop ve Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ile kent merkezindeki bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Ankara'nın ardından bugün de Diyarbakır'da terör saldırısı gerçekleştirildiğini hatırlatan Yeni, bu süreçte gazetecilerin duyarlı davranmak zorunda olduğuna işaret etti.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu ve adres tanımadığını vurgulayan Yeni, "Zor bir dönemden geçiyoruz. Her tarafımız ateş çemberi. Böyle bir zamanda ülkenin aydınları, gazetecileri, işadamları, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçileriyle herkesin bu meseleyi bir milli mesele görmesi ve kenetlenmesi gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde olursak terörün amacı gerçekleşmemiş olur" diye konuştu.

Yeni, bu süreçte gazetecilerin terörün istediği yayınlardan uzaklaşması gerektiğinin altını çizdi. Yapılan bazı haberlerin, basın özgürlüğü ile ilgisinin olmadığını da belirten Yeni, şöyle dedi:

"Akdeniz Gazeteciler Federasyonuna üye cemiyetler olarak terörü lanetliyoruz, kınıyoruz. Ülkemizin, Silahlı Kuvvetlerimizin, kolluk kuvvetlerimizin, gece gündüz milletimizin güvenliği için çalışan güvenlik kuvvetlerimizin yanındayız. Bu saldırıların son bulmasını istiyoruz. Devletimizin bu konuda ne yapması gerekiyorsa yapmasını, arkasında olduğumuzu belirtiyoruz."

Yeni, siyasetçileri de siyasi kimliklerini bir kenara bırakarak teröre karşı birleşmeye çağırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.