Ankara'da Gazze için ses yükselecek

Ankara'da Gazze için ses yükselecek
"Gazze İçin Vicdan Buluşması" adıyla 13.30'da başlayacak yürüyüşün ardından, sanatçılar, gazeteciler ve misafir konuşmacıların katılımıyla Anadolu Meydanı'nda miting yapılacak

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sebeiyle Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek ve Filistinlilere destek maksadıyla yarın başkentte "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" gerçekleştirilecek.

Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Ankara Filistin Dayanışma Platformu kapsamında gerçekleşecek "Gazze İçin Vicdan Buluşması", AKM metro istasyonundan 13.30'da yürüyüşle başlayacak.

Yürüyüş esnasında Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek maksadıyla at arabasıyla temsili yaralı ve cenaze taşınacak, sağlıkçı, avukat ve gazeteciler de Gazze'de öldürülen meslektaşlarıyla dayanışma için mesleki kıyafetleriyle kortejde bulunacak.

Görme engellilerden oluşan grubun "Dünya görmüyor ama biz görüyoruz" yazılı pankartla yer alacağı yürüyüş, Anadolu Meydanı'nda bitecek. Burada sanatçılar, gazeteciler ve misafir konuşmacıların katılımcılara hitap edeceği miting gerçekleşecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.