Ankara'da patlama

Ankara'da patlama
Ankara Kızılay'da patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre çok sayıda vatandaşın yaralandığı patlamada, bazı araçlar da zarar gördü.

Ankara Valiliği, akşam saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Park'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 25 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 75 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi. 

Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi, polis ekiplerince Kızılay meydanında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Araç ve yaya girişine polis tarafından izin verilmeyen meydan üzerinde emniyete ait bir helikopterde kontrol uçuşu yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlama haberi akabinde, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

Davutoğlu başkanlığında toplantı yapılacak

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara'daki patlama dolayısıyla bir toplantı yapılacağı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.