Ankara'da taksi ücretleri ne kadar oldu?

Ankara'da taksi ücretleri ne kadar oldu?
Ankara'da taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının ardından taksiciler, taksimetre ücretlerini güncellemek için uzun sıralar oluşturdu.

Ankara'da taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının sonrasında taksiciler, taksimetre ücretlerini güncellemek için uzun sıralar oldu.

Ankara'da taksilerde yeni tarife bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Yeni yılla beraber Ankara'da taksi ücretlerinde fiyat değişikliğine gidildi. İndi bindi, açılış ve kilometre tutarlarında yüzde 50'ye yakın zam geldi. İndi bindi ücreti 75 TL, açılış ücreti 25 TL, kilometre ücreti ise 20 TL olarak belirlendi. Ankara'da çalışan binlerce taksici, taksimetrelerini yenilemek için Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi'ndeki taksimetre güncelleme merkezinde yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Taksimetre ücretlerine gelen zammın mutlu etmesi için önce müşterinin mutlu olması gerekmeli diyen taksici Yusuf Çelik, "Aslında zammın bizi mutlu etmesi için önce halkın mutlu olması gerekiyor ki biz de mutluluk duyalım. Yani iki tarafın da eşit mutlu olması gerekiyor. Bence müşteri kaybını her zamda olduğu gibi yine etken kılacak. Bizi birazcık geri atacak fakat illaki halkımız bu duruma alışacak. Ankara'da yaklaşık ortalama 8 bine yakın araç var ve bu taksimetre ayarını yapan 3 tane firma var. Ama en kalabalık yeri burası. Buraya geldiğimiz vakit ortalama bir ile iki saat arası sıra bekliyoruz. İki saat sonra işimize, gücümüze dönüyoruz. O şekilde devam ediyoruz. Bizi de anlayın yani mazotla ya da gaz, benzinle çalışan araçlarımız var. Araçlarımızda çalışan abilerimiz, kardeşlerimiz var. Onların da kendini alması gereken bir ücretleri mevcut. Eski tarife bunu durumu pek götürmüyordu, idare ediyorlardı. Yani bizlik pek problem olmasa da onlar için önemli bir konu" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.