Ankara'daki terör saldırılarına tepkiler

Ankara'daki terör saldırılarına tepkiler
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı saldırıyı kınadı

VİYANA (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

AGİT Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier, yaptığı yazılı açıklamada, en az 28 kişinin hayatını kaybettiği ve 60'dan fazla insanın yaralandığı Ankara'da terör saldırılarını en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

Steinmeier ve Zannier, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralananların da en kısa sürede iyileşmeleri dileklerini iletti.

Açıklamada Zannier, "Hiçbir devlet yalnız başına terörle mücadele edemeyeceği için terörle mücadele ortak çabaları gerektirmektedir. AGİT, terör ve şiddetle mücadele çabalarında bütün üyeleri ve ortakları ile birlikte çalışmaya ve onları desteklemeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da güvenlik, istikrar ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan AGİT bünyesinde Türkiye de dahil 57 katılımcı ülke bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.