Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Afrikalı liderler, saldırıyı kınayarak Türkiye'ye dayanışma mesajı verdi

KINSHASA (AA) - Ankara'da dün akşam düzenlenen ve 28 kişinin ölümüne, 61 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısına Afrikalı liderlerden de tepki yağdı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Raymond Tshibanda, AA muhabirine açıklamasında, "Türk kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz. Ülkemizin doğusu da terör saldırılarına hedef oluyor" ifadesini kullandı.

Tshibanda, Afrika'da ve dünyada teröre karşı ortak mücadelenin şart olduğunu vurguladı.

- Mali

Son dönemde terör saldırıların yoğun olarak düzenlendiği Mali'de eski Başbakan Musa Mara, Ankara'daki saldırıyı "insanlık dışı" olarak niteleyerek şiddetin her çeşidine karşı olduğunu açıkladı. Mara, Türk halkına taziyelerini iletti.

- Kamerun

Kamerun Hükümet Sözcüsü Issa Tchiroma Bakari de Türk halkını derinden üzen saldırıyı kınadığını, Kamerunluların Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Bakari, teröre karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak "küresel tehdide küresel karşılık" vermenin önemine dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.