Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
ATO Başkanı Bezci:- "Terör saldırısını gerçekleştirenler ve onları destekleyenler dün olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacaklar"- ASO: - "Ülke olarak bu saldırılara karşı sağduyumuzu korumalıyız. Saldırıyı gerçekleştiren ve insanlıkla ilgisi olmayan ha

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Terör saldırısını gerçekleştirenler ve onları destekleyenler dün olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacaklar” ifadesini kullandı.

Bezci, yazılı açıklamasında, Ankara’da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik terör saldırısını kınayarak, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlara acil şifa diledi.

Hükümetin terörizme karşı mücadeleden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğini belirten Bezci, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği gibi, Türk halkı da birlik ve beraberliğini koruyarak, terörün karanlık yüzüne prim vermeyecektir” görüşüne yer verdi. Bezci, terör saldırısını gerçekleştirenler ve onları destekleyenlerin dün olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacağını kaydetti.

Ankara Sanayi Odasından (ASO) yapılan açıklamada ise Ankara'nın hain bir terör saldırısının hedefi olduğuna işaret edilerek, "28 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 60'dan fazla vatandaşımızın yaralandığı bu saldırıyı gerçekleştiren ve insanlıkla ilgisi olmayan hainler hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Ülke olarak bu saldırılara karşı sağduyunun korunması gerektiği vurgulanan açıklamada, "ASO olarak hayatını kaybeden tüm TSK mensuplarına ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun" denildi.

-"Teröre karşı dik duruş devam edecek"

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu da yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

"Ankara’da meydana gelen terör saldırısı işverenler olarak bizleri büyük bir üzüntü ve infiale sevk etmiştir. Bu gibi saldırılar ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini hedef almakta ve toplumda endişe ve güvensizlik yaratmayı amaçlamaktadır. Milletimiz bu gibi saldırılarla sarsılmayacak kuvvetli bağlara sahip olduğundan terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaktır. TİSK camiası olarak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal da teröre karşı dik duruşun devam edeceğine işaret ederek, "Bu ülke için çalışan ve üreten iş dünyası temsilcileri olarak, tüm bu terör olaylarına rağmen yolumuza devam edeceğiz. İnanıyorum ki, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar, bu ülke için kurduğumuz hayallere ulaşmamıza engel olamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da gerçekleşen nefret dolu saldırı nedeniyle büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, hiç bir sorunun çözümünün asla şiddet olmaması gerektiğini ifade etti.

Sanlı, "Saldırıyı gerçekleştirenlerin insanlık değerleri yoktur ve adalet önünde bunun hesabını mutlaka vereceklerdir" görüşüne yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.