Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
YASED Başkanı Erdem:- "Terörün her şeklini insanlık suçu olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz"-İMSAD Başkanı Hinginar:- "Terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Milletimizin geleceğine ve barış ortamına kasteden bu hain saldırıyı lanetliyoruz"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, terörün her şeklini insanlık suçu olarak değerlendirdiklerini ve şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Erdem, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan saldırı ile terörün her şeklini insanlık suçu olarak değerlendirdiklerini ve şiddetle kınadıklarını kaydetti.

İçinde bulunulan dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmenin her zamankinden daha da büyük önem taşıdığını vurgulayan Erdem, "Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamını hedef alan bu tür terör saldırılarının bir daha yaşanmamasını diliyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar ise dernek olarak Ankara'da düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Birlikte yaşama iradesini, kardeşliği ve barışı hedef alan Ankara'daki hain saldırının herkesi derinden yaraladığını aktaran Hinginar, terörün dili, dini, ırkı ve mazeretinin olmayacağını vurguladı.

Hinginar, milletin geleceğine ve barış ortamına kasteden bu hain saldırıyı lanetlediklerini belirterek, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, acılı ailelere de sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da şunları kaydetti:

"Terörün insanlık tanımayan yüzüyle karşı karşıyayız. Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan ve hepimizi derinden üzen terör saldırıları ile terörün insanlık tanımayan çirkin yüzü bir kere daha ortaya çıkmıştır. Ülkemizin ve toplumumuzun bütünlüğünü ve birliğini hedef almış bu saldırılara karşı Türkiye'nin bundan önce olduğu gibi bugünlerde de dik duracağına yürekten inanıyoruz. Terör asla muvaffak olamayacaktır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.