Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Saldırıda hayatını kaybeden sivil memur Cumali Akman'ın cenazesi memleketi Çankırı'da toprağa verildi

ÇANKIRI (AA) - Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden sivil memur Cumali Akman'ın (28) cenazesi memleketi Çankırı'da toprağa verildi.

Ankara'dan Çankırı'ya konvoyla getirilen Akman'ın cenazesi, önce Aksu Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Duaların ardından cenaze Ahmet Yesevi Camisi'ne getirildi. Akman'ın eşi, annesi ve yakınları tabuta sarılarak bir süre gözyaşı döktü.

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninde Akman için saygı duruşunda bulunulduktan sonra Akman'ın öz geçmişi okundu. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, burada yaptığı konuşmada terörü lanetledi.

Türk milletinin şanlı varoluşunun ilelebet devam edeceğini kaydeden Özcan, "Şanlı milletimizin varoluş iradesine halel getirecek hiçbir gücün olmadığını dünyaya gösteren, vatan ve millet uğruna şehitlik mertebesine ulaşmış kahraman evlatlarımızı asla unutmayacağız. Şehitlerimizin aziz hatırasına karşı göstereceğimiz en büyük saygı, hakkın, hukukun, adaletin, devletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır" ifadesini kullandı.

Çankırı'nın bugüne kadar verdiği şehitleri hatırlatan Özcan, "Çankırı’da doğup büyümüş, yetişmiş 165 vatansever evladımız, tek ulus, tek devlet, tek dil, tek bayrak için hayatlarını feda etmiş, 42 evladımız da gazilik mertebesine ulaşmıştır. Ayrıca Çankırı nüfusuna kayıtlı Kıbrıs ve Kore gazisi vatandaşımızdan oluşan toplam 720 muharip gazimiz bulunmaktadır" dedi.

Vali Özcan, "Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, Türk milletinin huzur ve güvenliği uğruna canını feda eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır, aziz Türk milletine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Sarıbaba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine bir çocuk babası Akman'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.