Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Kalkınma Bakanı Yılmaz:- "Ankara'daki terör saldırısı hakkında her türlü araştırmayı başlattık"- "Salih Neccar isminde bir Suriye PYD bağlantılı vatandaş bir kişiden bahsediyoruz, 14 gözaltı var. Bunlar belki daha da artacak, her türlü soruşturma ve incel

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'daki terör saldırısı hakkında her türlü araştırmayı başlattıklarını belirterek, "Salih Neccar isminde bir Suriye PYD bağlantılı vatandaş bir kişiden bahsediyoruz, 14 gözaltı var. Bunlar belki daha da artacak, her türlü soruşturma ve inceleme yapılıyor" dedi.

Yılmaz, TRT Haber kanalında katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere, Diyarbakır ve Şırnak'ta şehit olan güvenlik görevlilerine Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen Yılmaz , "Bütün terör olayları karşısında aslında ilk sormamız gereken soru, 'Terörü kimler yapıyor, arkasında nasıl yapılar var ve bunlar neyi hedefliyorlar?' Neyi hedeflediklerini iyi anlarsak ve bunun tam tersine toplum olarak hareket edebilirsek, teröre karşı en büyük tedbirlerden birini de almış oluruz" diye konuştu.

Yılmaz, bu konuda her türlü araştırmayı başlattıklarını kaydederek, "Salih Neccar isminde bir Suriye PYD bağlantılı vatandaş bir kişiden bahsediyoruz, 14 gözaltı var. Bunlar belki daha da artacak, her türlü soruşturma ve inceleme yapılıyor. Ama bir taraftan da dediğiniz gibi bu hadiseyi daha geniş bir çerçevede anlamlandırmamız gerekiyor. Aksi takdirde terörün tuzağına düşmüş oluruz. Terörle Türkiye’nin doğrultusunu değiştiremeyeceklerini dosta düşmana göstermemiz lazım. Terörden kurtulmanın en önemli yollarından biri de bence budur" ifadesini kullandı.

- "Terör bizi yolumuzdan alıkoyamayacak"

Terörün sadece iktidarın değil bütün toplumun ve siyasi görüşlerin sorunu olduğunun altını çizen Yılmaz, bu tür konularda herkesin birlik beraberlik içinde tavır sergilemesi gerektiğine işaret etti. Aksi takdirde terörün tuzağına düşüleceğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bugünlerde yapmamız gereken her zamankinden daha fazla dayanışma içinde olmamız, birlik içinde olmamız, siyasi görüşlerimizi bir tarafa bırakıp terör konusunda kararlı bir tavır sergilememiz. Bu anlamda sivil toplumuyla, medyasıyla, siyasi partileriyle bunu göstermeliyiz. Avrupa’da yaşanan terör hadiselerinden sonra ülke olarak gösterilen tavırlar da burada bence örnek alınmalı. Fransa’da yaşadık biliyorsunuz Paris’te, hemen ardından gerek uluslararası anlamda gösterilen dayanışma, gerekse ülke içinde sağlanan dayanışma gerçekten örnek bir dayanışma oldu. Uluslararası destek bulmayan bir terörün çok uzun ömürlü olması mümkün değil. Bu anlamda da uluslararası işbirliğini çok daha fazla zorlamamız lazım."

Yılmaz, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin bu konuda ortak bildiri üzerinde anlaştığını, ancak HDP'nin Ankara'daki terör eylemini kınadığı halde bildiriye imza atmadığını söyledi. Bunu bir zaaf olarak gördüğünü dile getiren Yılmaz, HDP'nin terörle arasına net bir mesafe koymayı başaramadığına dikkati çekti.

Türkiye'nin değişik kaynaklardan gelen terör saldırılarına karşın doğru bildiği yoldan en küçük bir geri adım atmayacağını ve kararlı şekilde terörle mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Yılmaz, "Terör bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Biz bu konularda epeyi tecrübeli bir ülkeyiz. Dolayısıyla iyi-kötü tahmin edebiliyoruz bu işlerin arkasındaki niyetleri ve o yönde hareket etmeyeceğiz. Suçlularla ilgili yapılması gereken, atılması gereken bütün adımları atarken, diğer taraftan farklı düzeylerde, politika düzeylerinde inisiyatiflerimizi devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.