Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ensari, ülkesinin Suriye’nin kuzeyinde rejimle koordinasyon halinde faaliyet gösteren PYD örgütünü, terör örgütü olarak kabul edip etmediğine dair soruya cevap vermekten kaçındı

TAHRAN (AA) - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, ülkesinin Suriye’nin kuzeyinde rejimle koordinasyon halinde faaliyet gösteren ve Ankara'daki bombalı saldırının faili PYD örgütünü terör örgütü olarak kabul edip etmediğine dair soruyu yanıtlamaktan kaçındı.

Başkent Tahran'da Dışişleri Bakanlığı binasındaki basın toplantısında soruları yanıtlayan Ensari, AA muhabirinin, "İran, terör örgütü YPG'yi resmen terör örgütü olarak kabul ediyor mu?" sorusuna, "İran, Ankara'da yaşanan terör olayının hemen ardından bu ve buna benzer terör olaylarını şiddetle kınamıştır" diyerek cevap verdi.

Ankara'da İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında 17 Şubat'ta yapılan terör saldırısında 28 kişi hayatını kaybetmiş, 61 kişi yaralanmıştı. Saldırı sonrası faillerin tespitine ilişkin yapılan çalışmalarla, saldırıyı bölücü terör örgütü PKK ve Suriye'deki uzantıları YPG ve PYD'nin gerçekleştirdiği belirlenmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.