Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Türk Kızılayı:- "Kan bağışı için vatandaşların hastanelere yönlendirilmemesini, acil servislerin meşgul edilmemesini hatırlatır, Türk Kızılayının kan ihtiyacını karşılamaya yönelik her türlü tedbiri aldığını kamuoyunun dikkatine sunarız"

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı tarafından, Kızılay'da meydana gelen terör saldırısının hemen ardından hastanelere 532 ünite kan gönderildiği belirtilerek, "Kan bağışı için vatandaşların hastanelere yönlendirilmemesini, acil servislerin meşgul edilmemesini hatırlatır, Türk Kızılayının kan ihtiyacını karşılamaya yönelik her türlü tedbiri aldığını kamuoyunun dikkatine sunarız" açıklamasında bulunuldu.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Kızılay'daki bombalı saldırıda yaralıların olduğu bilgisi üzerine alarm durumuna geçildiği, yaralıların sevk edildiği hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya devam edildiği belirtildi.

Hastanelere patlamadan hemen sonra 532 ünite kan gönderildiği bildirildi.

Stoklarda toplam 4 bin 951 ünite kan bulundurulduğu bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaralıların tedavi edildiği hastanelerden gelen kan talebini halihazırdaki stoklarından karşılayan Türk Kızılayı, ülke genelindeki 52 bin 564 ünite kanı hazır tutuyor. Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde hastanelerin anlık kan taleplerini yakından takip eden Türk Kızılayı, ihtiyaç duyulan kan ürünlerinin sevkıyatını sürdürüyor. Hastalara hızlı müdahalede kan gruplarına bakılmaksızın kullanılan 0 negatif kanları da hastanelere sevk eden Kızılay, diğer bölgelerden de 0 negatif kan ünitelerini hastanelere yönlendirdi. Kan bağışı için vatandaşların hastanelere yönlendirilmemesini, acil servislerin meşgul edilmemesini hatırlatır, Türk Kızılayının kan ihtiyacını karşılamaya yönelik her türlü tedbiri aldığını kamuoyunun dikkatine sunarız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.