Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
BBP Genel Başkanı Destici:"Kim teröre alkış tutuyorsa, kim terörü meşru göstermeye çalışıyorsa, kim hain PKK'yı terör örgütü olarak görmeyip de başka bir zeminde legalleştirmeye çalışıyorsa, onlar da bu saldırıya zımnen destek vermişlerdir"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kim teröre alkış tutuyorsa, kim terörü meşru göstermeye çalışıyorsa, kim hain PKK’yı terör örgütü olarak görmeyip de başka bir zeminde legalleştirmeye çalışıyorsa, onlar da bu saldırıya zımnen destek vermişlerdir" dedi.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden İsmail Karagöz'ün Gölbaşı ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılan Destici, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yakın bir arkadaşını kaybetmenin acısını yaşadığını dile getiren Mustafa Destici, ekmek parası için mücadele eden Karagöz'ün geride 2 yetim evladının kaldığını söyledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulunan Destici, saldırıyı gerçekleştiren hainleri, katilleri lanetledi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin hangi oyunlar içerisinde olduklarını ve hangi ülkelerin bunları desteklediğini bildiklerini dile getiren BBP Genel Başkanı Destici, "Bu saldırılarda canımız yansa da şehitler versek de insanlarımızı kaybetsek de asla bizi yıldıramayacaklar. Ülkemizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğimizi, güvenini, huzurunu bozmasına asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Ankara'da son 5 ayda 3'üncü kez saldırı düzenlendiğini hatırlatan Destici, şöyle devam etti:

"Saldırıları gerçekleştirenleri bulmak için soruşturmalar açılıyor. Çok da doğrudur açılması ama soruşturmaların iki yönlü yapılması lazım. Bir de bu işte hata, ihmal, kusur, zafiyeti olan varsa, mutlaka bunların da ortaya çıkarılması lazım. Niyetimiz üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Çünkü hata ve zafiyet ortaya çıkarılırsa, bir daha yapılacak saldırı engellenir ve bu tür saldırıları gerçekleştirecek hainlere de fırsat verilmez."

- "Topyekun mücadele vermemiz lazım"

Terör örgütünün sözcülerinin bugüne kadar barış ve demokrasiyi dillerinden düşürmediklerini, teröristlerin cenaze törenlerine katıldıklarını ve yalandan kınamalarla işi geçiştirmeye çalıştıklarını aktaran Mustafa Destici, şunları kaydetti:

"Kim teröre alkış tutuyorsa, kim terörü meşru göstermeye çalışıyorsa, kim hain PKK’yı terör örgütü olarak görmeyip de başka bir zeminde legalleştirmeye çalışıyorsa, onlar da bu saldırıya zımnen destek vermişlerdir. Dolayısıyla da ülkemizi yönetenlerin bunun da gereğini yapması gerekiyor. PKK ile mücadele, terörle mücadele sadece asker ve polisimizin teröristlere karşı yaptığı kahramanca mücadelesiyle bitmez. Topyekun bir mücadele vermemiz lazım. Bunun içinde finans kaynaklarını, lojistik desteklerini kurutmak var, devletin yanına milleti almak var. İçeride, dışarıda, basında ve siyasette bunlara destek verenlerin de hukuk içerisinde hakkından gelmek vardır. Topyekun bir mücadele verildiği zaman ancak başarılı olunur. İnşallah bu son olur, milletimiz ve milletimizi yönetenler iyi bir ders çıkartırlar ve topyekun bir mücadeleye girişirler."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.