Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Hollanda Meclisinde, Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulması talebi kabul edilmed

LAHEY (AA) - Hollanda Meclisinde, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması talebi kabul görmedi.

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinde bugün düzenlenen "Türkiye-AB Zirvesi" konulu oturumun başında söz alan Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, Meclis Başkanı Khadija Arib'e, Ankara'daki terör saldırısının kurbanları için 1 dakikalık saygı duruşu yapılmasını istediklerini bildirdi.

Meclisteki toplantının gündeminin Türkiye ile AB arasında sığınmacılar konusunda öngörülen anlaşma olduğunu belirten Kuzu, "Ankara, pazar günü teröre sahne oldu. Sizleri kurbanların anısına 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" dedi. Ancak Kuzu'nun talebi, Meclis Başkanı Arib tarafından kabul edilmedi.

Söz konusu isteğin toplantıdan önce kendilerine ulaştırılması gerektiğini ifade eden Arib, bu yüzden saygı duruşu yapılamayacağını dile getirdi.

Kuzu'nun isteği üzerine söz alan farklı partilerin Meclis grup başkanları da saygı duruşu yapılması teklifine olumsuz yanıt verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.