Ankara'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler
Ürdün, Filistin, Irak ve Somali Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadı

KAHİRE (AA) - Ürdün, Filistin, Irak ve Somali'nin Ankara Kızılay'daki bombalı terör saldırısını kınadığı belirtildi.

Ürdün resmi haber ajansı Petra'nın haberine göre, Ürdün Kralı 2. Abdullah, başkent Ankara'daki bombalı terör saldırısını kınadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye telgrafı gönderen Kral Abdullah, söz konusu terör eyleminde hayatını kaybedenler için en içten taziyelerini ilettiğini, yaralılara ise acil şifa dileklerinde bulunduğunu belirtti. Abdullah, ülkesinin Türkiye'nin ve Türk halkının yanında yer aldığını kaydetti.

- Abbas'tan taziye mesajı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ankara'daki saldırıyı kınadı. Filistin resmi haber sitesi WAFA'da yer alan haberde, Abbas'ın Ankara'daki saldırıda yaşamını yitirenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyede bulunduğu ifade edildi.

-Irak'tan kınama

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal yayımladığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığının Türk halkına ve hükümetine Ankara Kızılay'daki bombalı terör saldırısı nedeniyle en derin taziyelerini ilettiğini aktardı.

Açıklamada, bölgede terörist örgütlerle mücadelenin istenilen sonuca ulaşması için ülkeler arasında daha fazla koordinasyon ve işbirliği yapılması gerektiği belirtildi.

Terör saldırısını kınayan Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi de bunun tüm bölge için bir meydan okuma ve tehdit oluşturduğunu ifade etti.

-Somali'den taziye

Somali resmi televizyonu, hükümetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ankara Kızılay'daki bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye telgrafı gönderdiğini bildirdi.

Somali Enformasyon Kültür ve Turizm Bakanı Muhammed Abdi Hayr Mareye de Ankara'daki terörist saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi. Mareye, Somali hükümeti ve halkı adına , Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kurbanların ailelerine ve Türk halkına en derin taziyelerini sundu ve yaralılara acil şifalar diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.