Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Yunanistan ve Romanya Dışişleri Bakanlıkları, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı

ATİNA (AA) - Yunanistan ve Romanya Dışişleri Bakanlıkları, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, çirkin terör saldırısını mümkün olan en şiddetli şekilde lanetledikleri belirtildi.

Açıklamada, "Ankara patlamasında hayatını kaybeden komşularımızın yasını tutuyoruz" ifadesine yer verildi.

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Yorgo Gennimatas da Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras'ı telefonla arayarak, saldırıyı kınadı ve Yunan halkı adına hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Romanya Dışişleri Bakanlığı da resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.
Açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, bugün Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen, ölüm ve yaralanmalara sebep olan terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Patlamada yaralanan kişilere acil şifalar, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.
Açıklamada, bu zor dönemde Türk halkıyla dayanışma içinde olunduğu vurgulanarak, "Terörizmin her biçimiyle mücadelede Türk yetkililerin çabalarını destekliyoruz" görüşüne yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.