Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Saldırıya dünyadan tepkiler sürüyor - Avusturya, İran, Pakistan, Yemen, Ukrayna, Kosova, Fransa ve İspanya'nın yanı sıra İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu, Türkiye'ye taziye dileklerini iletti ve saldırıyı kınadı - Avusturya Başbakanı Faymann,

ANKARA (AA) - Başkentte düzenlenen terör saldırısına dünyadan taziye ve kınama mesajları gelmeye devam ediyor.
Çalışma ziyareti için Ankara'da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, başkentteki terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirterek, saldırıda hayatını kaybedenler için Türkiye Cumhuriyeti halkı ve devletine başsağlığı diledi.

Saldırıların terörle mücadeleyi durdurmayacağını ifade eden Hadi, terörü yenerek karanlığı sona erdireceklerini kaydetti.
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk da Ankara'daki terör saldırısını kınayarak, Türkiye'nin yanında oldukları mesajını verdi.
Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınayarak, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türkiye halkına başsağlığı diliyorum'' ifadesini kullandı.

- "Saldırı karşısında şoktayım"

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, yaptığı açıklamada, Brüksel'de yarın başlaması planlanan AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nın terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, toplantıya iptal etmesini anlayışla karşıladığını belirten Faymann, "Ankara'daki bombalı saldırı karşısında şoktayım" dedi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari de yayımladığı mesajda, "Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri, Türk halkı ve devletinin acılarını paylaşıyoruz" görüşünü paylaştı.

- Terörle mücadelede iş birliğinde kararlılık

İspanyol hükümeti de yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı sert şekilde kınadı.

Açıklamada, İspanyol hükümetinin, terörizme karşı mücadelede Türkiye hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olduğu, bu mücadelede iki ülke iş birliğindeki kararlılığın aynı şekilde devam ettiği vurgulandı.

- "Türkiye ile omuz omuzayız"

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries de büyükelçiliğin internet sitesinden yayımladığı açıklamasında, "Ankara’daki Kızılay Meydanı'nda bugün gerçekleşen alçakça saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Bu elim olayda Türkiye ile omuz omuzayız ve saldırıda mağdur olanların ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz" ifadesini kullandı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Ankara'daki terör saldırısının üzüntüyle öğrenildiği kaydedilerek, terör saldırısının en sert şekilde kınandığı bildirildi.

- "Saldırı, Rusya’nın Suriye'de yaptığı saldırıların bir neticesi"

Merkezi Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonundan (ISESCO) yapılan yazılı açıklamada da terör saldırısı kınanarak, "Ankara'da gerçekleşen saldırı, Rusya'nın Suriye'de yaptığı saldırıların bir neticesidir. Rusya, Suriye'deki saldırılarıyla mezhep savaşını körüklemekte ve terörist Kürt gruplarına destek vermektedir" denildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.