Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan:- "Bir arada yaşama kültürünü önce Arap Yarımadasında Asr-ı Saadet'te sonra Endülüs'te, Selçuklu ve Osmanlı'da dünyaya öğreten, gösteren ve yaşatan bir medeniyetin mirasçıları olarak ülkemizde yaşanan bu olaylar karşısında topy

İSTANBUL (AA) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan yaptığı yazılı açıklamada, alçakça ve hain terör saldırısından derin üzüntü duyduklarını belirtti.

Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlara Yüce Mevla'dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Doğan, "Son aylarda, kadim medeniyetimizin bizlere manevi hediyesi olan değerlerimize, birlik ve kardeşliğimize ve bu toprakların güzel insanlarının huzurunu bozmaya yönelen terör saldırılarıyla maalesef karşı karşıya bulunmaktayız. Medeniyetimizde Türk, Kürt, Çerkez, Abaza, Gürcü, Alevi, Sünni Arap ya da azınlık yoktur. Medeniyetimizin özelliği, gerektiğinde tüm kimliklerimizi bırakıp manevi kardeş olma esasına dayanır. Bu özelliğimiz bizi diğer medeniyetlerden ayıran güçlü ve ayırt edici bir haslettir. Ayrıca bizim milletimiz tüm kesimleriyle tarihte hiçbir zaman zulümden ve şiddetten yana olmamış aksine insanlığa unutulmaz hizmetlerde bulunmuş ve bugün de bulunmaya devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Doğan, dün yaşanan hain saldırı başta olmak üzere geçen aylarda yapılan menfur saldırıların toplumun bütün kesimlerine yapılan ve birlikteliği bozmaya yönelik aşağılık terör saldırıları olduğunu vurguladı.

Doğan, sivil inisiyatifler olarak oynanan oyunun farkında olduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir arada yaşama kültürünü önce Arap Yarımadasında Asr-ı Saadet’te sonra Endülüs’te, Selçuklu ve Osmanlı'da dünyaya öğreten, gösteren ve yaşatan bir medeniyetin mirasçıları olarak ülkemizde yaşanan bu olaylar karşısında topyekün karşı duruş sergilemeliyiz. Dün yaşadığımız ve milletimize yönelen alçakça saldırıyı telin ediyor, saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu saldırın bir daha olmaması için gerekenin yapılmasını diliyoruz. Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğimizi yüce milletimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz."

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise terör saldırısını şiddetle kınadıklarını, yaşamını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilediklerini ifade etti.Bu hain saldırının terörün insanlık dışı yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Zeytinoğlu, "Tüm kesimlerin ve ülkelerin ortak bir duruş sergilemeleri ve birlikte mücadele etmeleri, terörün yenilgiye uğratılması için elzemdir" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.