Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Ankara'da düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını Bolu, Karabük ve Sakarya'da, yerel yöneticiler ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri kınadı

SAKARYA (AA) - Sakarya, Karabük ve Bolu'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yerel yöneticiler Ankara'da düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin yaralandığı terör saldırısına tepki gösterdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da gerçekleşen, ülkenin kalbine yöneltilen insanlık dışı terör eylemini kınadı, bu saldırıdan medet umanları lanetledi.

Terörün dini, dili, ırkı, milleti ve ülkesi olmadığını ifade eden Kösemusul, "Hedefleri Türkiyemizin huzur ve güvenini bozmak, ekonomiyi istikrarsızlaştırarak kalkınma ve gelişmeyi engellemeyi amaçlamak, sürekli bir kaos ortamı oluşturmaktır. Maksat ne olursa olsun, şiddet ve terör yöntemlerine başvurulmasını, bunun mazur gösterilmesini, desteklenmesini ve teşvik edilmesini telin ediyoruz" diye konuştu.

Kösemusul, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, milletin geleceğine kastedenlerin, fitne ve kandan beslenenlerin asla başarılı olamayacaklarını vurgulayarak, "Daha fazla çalışarak ülkemize karşı duranların, onların taşeronu olan terör örgütlerinin oyunlarını bozacağız. Gün, bir ve beraber olmanın, kardeş olmanın, ülkemiz ve milletimize karşı kirli oyun hesabı içinde olanlara karşı dimdik ayakta durmanın günüdür" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen de ülkeye, millete, güvenlik görevlileri ve geleceğe yönelen canice saldırıları lanetledi, terörü, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri kınadı.

Terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceklerinin bilinmesini isteyen Mengen, şöyle devam etti:

"Türkiyemizin birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne karşı yapılan terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Saldırıdaki amaç, Türkiye'de kaos ve huzursuzluk ortamı oluşturmak. Ülkemizin ekonomik, toplumsal, sosyal, kültürel ve siyasal yapısını sarsmak için yapılmış olan hain saldırıyı lanetliyor, Türkiye'nin, vatandaşlarını savunma görevini ve insanlık ailesine karşı sorumluluğunu yerine getirerek ortaya koyduğu teröre karşı kararlı mücadeleyi destekliyoruz."

Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe de terör eylemleriyle bir yere varılamayacağını, günün birlik günü olduğunu, hainlerin üstesinden hep birlikte gelineceğini söyledi.

Terör saldırısını kınayan Aydıntepe, "Terör saldırısını gerçekleştirenler ve onların arkasındaki güçler, her zaman olduğu gibi bugün de amaçlarına ulaşamayacaklar. Terör örgütleri şunu da iyi bilmedirler ki bu ülke terör eylemlerine hiçbir zaman boyun eğmedi, eğmeyecektir de. Türkiye Cumhuriyeti terör örgütlerine karşı olan mücadelesini, halkıyla birlik ve beraberlik içinde ortaya koyacak ve bu hainlere hiçbir zaman geçit vermeyecektir. Nereden gelirse gelsin bu terör olaylarını kınıyoruz. Gün, birlik günüdür, gelin hep birlikte bu hainlere karşı duralım" ifadelerini kullandı.

Aydıntepe, saldırıda hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınları başta olmak üzere tüm millete sabır ve başsağlığı, yaralanan vatandaşlara da acil şifalar diledi.

- "Saldırılar hedefine ulaşamayacak"

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak da Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu alçak saldırı, hangi hain odaklar tarafından düzenlenmiş olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozamayacaktır" dedi.

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak güçlenmesinden rahatsız iç ve dış güçlerin, ülkede çatışma ortamı yaratmak istediğini savunan Kıyak, hain saldırıların hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağını kaydetti.

Kıyak, terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğine inancını dile getirerek, "Ülkemizin başkentinde böyle bir olayın yaşanması çok üzücü. Bu alçak saldırı, hangi hain odaklar tarafından düzenlenmiş olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozamayacaktır. Allah, bu teröristleri hüsrana uğratsın. Hükümetimiz, terörle mücadeledeki kararlı duruşuna devam etmeli, saldırılara karşı hep birlikte hareket etmeliyiz. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve destek verenleri lanetliyorum" şeklinde konuştu.

- Karabük

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaptığı yazılı açıklamada, en temel insan hakkı olan yaşama hakkını hedef alan eylemi kınadı ve lanetledi.

Ülkede huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlere halkın sağduyusuyla en güzel cevabı vereceğini ifade eden Vergili, şunları kaydetti:

"Ülkemizin istikrarını hedef alan, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik hareket eden şer odaklarınca düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatlarını kaybeden 28 vatandaşımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum."

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da saldırıyı kınadı, hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Devletin, ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan saldırıları gerçekleştirenler ve arkasındaki güçlerle mücadelesini sürdüreceğini, ülkenin birliğine, beraberliğine, huzuruna ve geleceğine yönelik sürdürülen bu insanlık dışı olaylarla mücadelesinde kararlılığını devam ettireceğini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir. Bu cennet vatanı hiçbir gücün bölemeyeceğini hatırlatıyor, hain saldırıda hayatlarını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize Cenabı Hak'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

- Bolu

MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, yayımladığı mesajda, Türkiye'nin çok ciddi terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Türk milletinin bu tarz terör olayları karşısında boyun eğmeyeceğini kaydeden Aydın, "Her kim olursa olsun. Hangi terör örgütü olursa olsun. İster PKK, ister PYD, ister DAEŞ. Adı ne olursa olsun, yerli veya yabancı hangi işbirlikçileri olursa olsun Yüce Türk Milleti asla boyun eğmeyecektir. Hükümet bu hain saldırıları düzenleyen, insanlıktan nasibini almamış hainleri bulup gerekli önlemleri almalıdır. Devlet topyekun tüm imkanlarını seferber etmelidir" ifadesini kullandı.

Aydın, terör saldırısında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı vatandaşlara da acil şifa diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.