Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
KTO, KTB ve KSO başkanı ile ASKON Konya Şube Başkanı, Ankara'daki terör saldırısını lanetledi

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Sanayi Odası (KSO) başkanları ile ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

KTO, KTB, KSO başkanları yayınladıkları ortak açıklamada teröre olan tepkilerini dile getirerek, birlik, beraberlik ve teröre karşı kararlılık mesajı verdi.

Bildiride, Ankara'da askeri personele ve Diyarbakır'da askeri araca düzenlenen saldırıların kalleşçe, Türkiye üzerinde oynanan hain planların bir parçası olduğu belirtilerek, buna en iyi cevabın birlik ve beraberlikle güçlendirerek verileceğini vurgulandı.

Bildiride, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasal alanda gösterdiği gelişmeyle coğrafyasının lider ülkesi olduğunu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Şunu herkes bilmelidir ki; Türkiye teröre karşı birdir, beraberdir. Türkiye, hukukunu çiğnetmeden ulusal güvenliğini koruyacaktır. Nereden gelirse gelsin teröre boyun eğmeyecek ve haklı davasından vazgeçmeyecektir. Hastaneye, ambulansa ve ayrım gözetmeksizin sivil halka bile ateş açacak, bomba atacak kadar insanlıktan çıkmış bu maşalarla mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir. Buradan sorumsuzca ve gaflet içinde hareket edenlere, demeç verenlere sesleniyoruz; Siyaset yapmanın yolu sandıktır, silah değildir. Özünde şiddet ve silah olan siyasetin; demokrasiden, insan haklarından, kardeşlikten ve zenginlikten bahsetmesi inandırıcı değildir. Tüm ülkede olduğu gibi, özellikle terörün gelişmeye mani olduğu bölgelerdeki sivil toplum kuruluşları ve halkı huzur, barış ve refah için teröre ortak tepkilerini daha gür bir sesle dile getirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle hain terör saldırılarında şehadete eren yiğit vatan evlatlarımıza, askerlerimize, polislerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize acil şifalar, milletimize sabır ve sükûnet diliyoruz."

- "Terörün piyonları kaybedecek"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım da saldırıyı sert bir dille kınadı.

Kanlı saldırılar düzenleyenlerin amaçlarına ulaşamayacağını, Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadelede üstün geleceğinin altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Terör belası asker, polis, sivil demeden kanlı eylemlerini aralıksız sürdürüyor. Tarihimizin en hassas döneminden geçtiğimiz bu süreçte kararlı tutumdan vazgeçilmemeli, terörün kanlı eylemlerini önleyecek güvenlik önlemleri alınmalı, istihbarat konusunda daha dikkatli olunmalıdır. Bunu yapan örgüte Türkiye Cumhuriyeti'nin kim olduğu gösterilmelidir. Şanlı tarihe sahip olan ülkemiz bu olayların da üstesinden gelecektir. Halkımızın sağduyusu, güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesi ile kazanan biz olacağız. Bu vesile ülkemizin kalbinde yaşanan bu kanlı eylemde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.