Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
AİÇÜ ve Memur-Sen Ağrı Şubesi terör saldırısını kınadı

AĞRI (AA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve Memur-Sen Ağrı Şubesi, Ankara'daki meydana gelen terör saldırısını kınadı.

AİÇÜ Senatosu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'yi hedef alan bazı iç ve dış odakların son zamanlarda gerçekleştirdikleri saldıralardan birinin de Ankara'da yaşandığı belirtildi.

Terör örgütlerini kullanarak Türkiye'yi ve milletini, hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananların yanıldıkları ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizi hedef alan menfur terör saldırılarına rağmen bugüne kadar yaşadığı acılarda daima metanetini korumayı bilmiş bu vatanın kahraman evlatları, birlik ve beraberliğini muhafaza ile teröre karşı gereken en asil cevabı vereceğinden şüphemiz yoktur. Aziz milletimiz, en büyük sermayemiz olan sağduyusu ve sarsılmaz kardeşlik şuuruyla bu zor günleri aşmayı, kararan ufkumuzu aydınlatmayı başaracaktır. Ülkemizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu hedef alan bu terör saldırıları kınıyor; hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

- "Teröre karşı kararlı mücadeleyi destekliyoruz"

Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer ed yaptığı açıklamada, terörün karanlık ve kanlı yüzünü bir kez daha Ankara'da gösterdiğini ifade etti.

Teröristlerin bu insanlık dışı saldırıyla Türkiye'de kaos ve huzursuzluk ortamı oluşturmayı amaçladığının dile getiren Gümüşer, şunları kaydetti:

"Ülkemizin ekonomik, toplumsal, sosyal, kültürel ve siyasal yapısını sarsmak için yapılmış olan hain saldırıyı lanetliyor, Türkiye'nin, vatandaşlarını savunma görevini ve insanlık ailesine karşı sorumluluğunu yerine getirerek ortaya koyduğu teröre karşı kararlı mücadeleyi destekliyoruz. Milletimiz, kendi varlığına yönelen her tehdidi, birliği ve beraberliğini kalkan yaparak bertaraf etmeyi bilmiştir, bugün de üzerine düşeni yapacaktır. Hiçbir milliyet ve köken ayırt etmeyen terör eylemlerine verilecek en güzel yanıt, milletimizin tek yürek olmasıdır.Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Büyük Memur-Sen ailesi olarak terörü hangi adresten gelirse gelsin, reddediyor ve kınıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.