Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Estonya, Benin ve Fildişi Sahili saldırıyı kınadı

ANKARA (AA) - Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrick Ilves, Ankara'da dün meydana gelen saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı diledi.

Estonya Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ilves, Ankara'da meydana gelen terör olayından sonra Erdoğan'a mektup gönderdi.

Ilves, mektubunda, "Terörizm, ortak sorunumuzdur. Estonya, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı diler. Yaralananlara acil şifalar diliyorum" ifadeleri kullanıldı.

Benin Dışişleri Bakanı Saliu Akadiri de Ankara'da düzenlenen saldırıyı kınadığını bildirdi.

Akadiri, devlet radyosunda yaptığı açıklamada, Türk halkına ve saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

"Alçakça ve barbarca düzenlenen" saldırıyı kınadığını söyleyen Akadiri, uluslararası toplumu, barışa, adalete, özgürlüğe, dayanışmaya ve teröre karşı mücadeleye çağırdı.

- Fildişi Sahili'nden de kınama mesajı geldi

Fildişi Sahili'nde iktidardaki Cumhuriyetçiler Birliği (RDR) partisinin sözcüsü Joel Nguessan, terörün ülkelere, ailelere ve insan hayatına zarar verdiğini belirterek, "Türkiye'ye saldırı düzenleyenler yanlış yoldalar" ifadesini kullandı.

RDR partisinden Sidiki Konate de, "İki halkı birleştiren dostluk ve kardeşlik ilişkilerimiz adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına destek veriyoruz. Onların acısı bizim acımızdır" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.