Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
İTO Başkanı Çağlar: - "Devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz" - İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Kopuz: - "Arkasında hangi örgüt ve hangi kirli eller olursa olsun, milletimize karşı yapıl

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Ankara Kızılay'daki terör saldırısına ilişkin, devletin, hükümetin ve güvenlik güçlerinin yayında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, devletin terör örgütlerine karşı verdiği mücadelede geldiği nokta dolayısıyla terör örgütlerinin can çekişmeye başladığını bildirdi.

"Kan dökmeye yönelik bu eylemler, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koymuştur" ifadesini kullanan Çağlar, şunları kaydetti:

"Defaatle söylediğimiz gibi bu saldırılar, hedefine ulaşmak bir yana, bilakis Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Güvenlik güçlerimizin teröre karşı verdiği destansı mücadelenin bu tarzda 'alçakça' karşılıkları olabilir ama biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkemizde huzur ve asayişi hakim kılacaktır. Devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Milletimize metanet ve başsağlığı diliyorum."

- "Ülkemize mesaj vermek isteyenlerin mesajlarında boğulmasını istiyoruz"

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da yaptığı yazılı açıklamayla Ankara’da meydana gelen terör saldırısını lanetledi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini ileten Kopuz, "Milletimizin başı sağ olsun. Her patlama ve şehit haberiyle, yüreğimiz yanıyor, canımız acıyor. Devletimizden bu acıları azaltacak adımlar atarak, bu saldırıları gerçekleştirenler ile onları destekleyenlere gerekli cevabı vermesini bekliyoruz. Kızılay üzerinden ülkemize mesaj vermek isteyenlerin mesajlarında boğulmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kopuz, terörün hedefinin Türk milleti ve bütün halk olduğunu aktararak, "Arkasında hangi örgüt ve hangi kirli eller olursa olsun milletimize karşı yapılan bu saldırılar bizleri yıldırmayacaktır. Türk milleti her dönemde, her sıkıntılı zamanda istikbali ve istiklali için devletinin yanında olduğunu yüzyıllardır göstermiştir. Bugün de gelecekte de devletinin yanında olacaktır. Ölenlerimiz şehit, yaralılarımız gazidir. Şehitlerimizin kanının yerde bırakılmayacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.