Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
ABD'de yaşayan Türkler, yayımladıkları bildiriyle Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadı

WASHINGTON (AA) - Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, ABD'de yaşayan Türkler adına yayımladığı bildiride, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadı.

ABD'deki çok sayıda Türk sivil toplum kuruluşunun çatı organizasyonu olan Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi eş başkanları İbrahim Uyar ve Gunay Evinch imzasıyla yayımlanan bildiride, Ankara'daki terör saldırısı şiddetle kınandı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendiği belirtilen bildiride, "DAEŞ ile PKK/PYD/YPG teröristlerinin sızmaları karşısında Türkiye'ye sığınan 2,7 milyon Suriyeli, Türkiye halkının insanlığının altını bir kez daha çiziyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, son terör saldırısının, Türkiye'nin Suriye'deki DAEŞ militanlarına karşı askeri bir mücadele başlattığı günden bu yana gerçekleşen altıncı büyük terör saldırısı olduğu belirtildi.

"ABD'yi, köklü müttefiklerinden biri olan Türkiye ile dayanışma göstermek için kararlı bir liderlik göstermeye çağırıyoruz" denilen bildiride, Türkiye'yi ve bölgedeki istikrarı tehdit eden tüm teröristlere karşı Amerikan yönetiminden güçlü bir cevap beklendiği de kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.