Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Eskişehir Valisi Tuna, AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan ve Eskişehirspor Kulübü, kınama mesajı yayımladı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Eskişehirspor Kulübü, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Vali Tuna, mesajında, dün akşam saatlerinde Ankara'nın Kızılay semtinde gerçekleştirilen terör saldırısının milleti derinden yaraladığını bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu tür saldırıların, terörle mücadele konusundaki azmi azaltmayacağına dikkati çeken Tuna, şunları kaydetti:

"Terörle mücadele konusundaki kararlığımızı daha da artıracaktır. Milletimiz oynanan oyunların farkındadır ve doğrudan bağımsızlığımızı hedef alan bu saldırılara güçlü iradeyle gereken cevabı vermektedir. Bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum."

- AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan

AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan da Türkiye'nin, dünyanın gözleri önünde masum canları acımasızca katletme dalaletini gösteren terör tehdidine asla boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Türkiye'nin zulme uğrayan mazlumlara sahip çıktığını hatırlatan Gündoğan, "Türkiye, bütün mazlum kardeşlerine sahip çıkmaya ve bütün gücüyle haklı davasının peşinde gitmeye, milli hedeflerini gerçekleştirme yolunda sabırla ve var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınarken, yaşamlarını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize de başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

- Eskişehirspor Kulübü

Eskişehirspor Kulübünün resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada, Ankara'daki terör saldırısından büyük üzüntü duyulduğu bildirildi.

Terör saldırılarının milleti üzmeye devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Artık bir an önce terör eylemlerinin son bulmasını istiyoruz. Yaşanan bu elim olay nedeniyle terörü lanetliyor, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun" değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.