Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 15 baro ile YYÜ Senatosu, terör saldırısını kınadı- Bölge Baroları Dönem Sözcüsü Timur: - "Yaşam hakkını savunmak insan olmanın en asgari ahlaki yükümlülüğüdür. Bu nedenle hiçbir inançsal, ideolojik ya da siyasal ge

VAN (AA) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 15 baro ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Van, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Diyarbakır, Kars, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa baroları adına yazılı açıklama yapan Bölge Baroları Dönem Sözcüsü ve Van Baro Başkanı Murat Timur, insanların yaşam hakkına ve toplumsal barışa yönelik saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Timur, terör saldırısı sonucu 37 kişinin yaşamını yitirdiğini, 125 kişinin yaralandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Her şeyden önce yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hiçbir toplumsal meselenin şiddetle çözülmeyeceği, aksine yaşanan sorunları daha da derinleştirdiği açıkça ortadayken, sivilleri hedef alan böylesi kör şiddetin tek amacının toplumu dehşete düşürmek ve böylece sivil yaşam alanları daraltmak olduğu açıktır. Yaşam hakkını savunmak insan olmanın en asgari ahlaki yükümlülüğüdür. Bu nedenle, hiçbir inançsal, ideolojik ya da siyasal gerekçe kutsal yaşam hakkının ihlalini meşrulaştıramaz."

- YYÜ Senatosu

YYÜ Senatosu'ndan yapılan açıklamada da Türkiye'nin yine alçakça ve hain terör saldırısına maruz kaldığını, Ankara'daki saldırıda yine onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği kaydedildi.

Saldırıda çok sayıda vatandaşın yaralandığı, ülkenin büyük acılarla sarsıldığı ifade edilen açıklamada, "Ülkemize, vatandaşlarımıza ve emniyet güçlerimize karşı yapılan haince, gaddarca saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Tüm bu yaşananlar karşısında uyanık olmak, etraflıca ve derin bir şekilde düşünmek, birçok hususu baştan sona sorgulamak zorundayız. Şuna eminiz ki mesele artık Türk-Kürt, Alevi-Sünni meselesi değildir. Mesele, bizzat Türkiye'nin varlığıdır. Mesele, bizzat biziz! Mesele, Türklerin, Kürtlerin ve tüm milletimizin geleceğidir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Bölgede güçlü kale halinde ayakta kalan Türkiye'yi de parçalayarak yeni bir Irak, Suriye, Afganistan, Lübnan yaratmanın amaçlandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Terör örgütleri ve şer güçleri, bu nedenle uzun bir süredir Türkiye'de bir iç savaş çıkarmak için her türlü alçaklığı sergilemektedirler ancak yarım asırdır her türlü hainliği gösterdikleri halde bunda muvaffak olamamışlardır. Halkı birbirine kırdıramayınca adeta intikam almak için bizzat halkı katletmeye yönelmişlerdir ancak ne yaparlarsa yapsınlar, bunda muvaffak olamayacaklardır çünkü şunu idrak edememektedirler ki bu millet, tarihten gelen güçlü bağlarla ve manevi değerlerle birbirlerine kenetlenmiştir, bu millet irfan sahibidir,asildir, engin bir öngörüye sahiptir, ülke üzerinde oynanan oyunlara vakıftır.

Bir iç savaşın Ortadoğu'da asırlarca sürecek kargaşaya ve yokluğa neden olacağını idrak etmektedir. Biz Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu olarak Türkiye Cumhuriyetinin gücüne ve aziz milletimizin irfanına inancımız tamdır. Asla karamsarlığa ve ümitsizliğe kapılmadık ve kapılmayacağız. Biz bu ülke için Çanakkale'de yüz binleri şehit veren milletin ahfadıyız. Milli mücadelede var gücüyle savaşarak bu ülkeyi kuran yüce milletimiz, yine birlik ve beraberlik içinde bu kara günlerin de üstesinden gelecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.