Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Medicana Sivasspor Kulübü, CÜ Rektörü Kocacık ve Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hastaoğlu saldırıyı kınadı

SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor Kulübü, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Sivasspor Kulübünün internet sitesinde yönetim kurulu adına yer alan açıklamada, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilendi. Terör saldırısında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve çok sayıda kişinin de yaralanmasının üzüntüsünün yaşandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Medicana Sivasspor Kulübü olarak yaşanan terör olayını lanetleyerek bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."

- CÜ Rektörü Kocacık'tan kınama

CÜ Rektörü Faruk Kocacık ise yayımladığı mesajda, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine darbe vurmak amacıyla Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen ve yine masum insanlarımızı hedef alan hain terör saldırılarını kınıyor, saldırıyı gerçekleştirenleri ve destekleyenleri de lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

- Hastaoğlu'nun mesajı

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğüne dikkati çeken Hastaoğlu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Saldırının tek hedefinin ülkedeki birlik, beraberlik ve kardeşliğine darbe vurmak olduğunu aktaran Hastaoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler, sonuç alacaklarını umanlar gaflet içerisindedirler. Bu vatan hainleri hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacak ve muvaffak olamayacaklardır. Hainler bilmelidir ki gerçekleştirilen bombalı saldırılarda ve vatan savunması için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz Türk Ulusunun yüreğinde sonsuza dek yaşayacaklardır. Milletimiz, tarihini kahramanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele veren, bu uğurda gözünü bile kırpmadan canını veren şehitleriyle kazanmıştır. Hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Her zaman söylediğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur. Yaşanan bu saldırıyı Sivas Ticaret Borsası olarak nefretle kınıyor, aziz milletimize bir kez daha başsağlığı diliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.