Ankara’daki terör saldırısına tepkiler

Ankara’daki terör saldırısına tepkiler
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: "Başkentteki bu saldırı terörün insanlık tanımayan çirkin, vahşi ve hain yüzünün kanıtıdır"- ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertekin: "Güvenlik güçlerimizin teröristlere karşı yürüttüğü mücadeleyi destekliyor, suçluların

GAZİANTEP/ŞANLIURFA (AA) - Gaziantep ve Şanlıurfa'daki iş dünyası temsilcileri, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yazılı açıklamasında, terörün her türlüsünü ve yapanlarını nefretle kınadıklarını belirtti.

Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, "Hiçbir gerekçe masum insanların öldürülmesini haklı çıkaramaz. Başkentteki bu saldırı terörün insanlık tanımayan çirkin, vahşi ve hain yüzünün kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin, Ortadoğu'daki istikrarsızlıktan beslendiğini bildiren Konukoğlu, Türkiye'nin teröre karşı yürüttüğü mücadeleye uluslararası toplumun destek vermesi gerektiğini belirtti.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Terör, ülkemizin huzurunu, birlik beraberliğini, kardeşliğini ve istikrarını hedef almaktadır. Bu eylemlerin son bulması hepimizin en büyük arzusudur. Türkiye güçlü bir ülkedir. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam etmelidir. Terör belasına verilecek en etkili cevap ise milletçe birlik, beraberlik içinde olmamız, dayanışmayı güçlü şekilde sürdürmemiz olacaktır. Ankara'da menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar temenni ederim."

- "Bu eylemlerle bir yere varamayacaklar"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da Ankara'daki saldırıların ülkenin birlik ve beraberliğine yapıldığını belirtti.

Bu saldırıların amacına ulaşamayacağını vurgulayan Bartık, "Ülkenin huzuruna yönelik gerçekleştirilen bu saldırıyı lanetliyorum. Terörden ve kargaşadan medet umanlar bu eylemlerle bir yere varamayacaktır. Vatandaşlarımız da sağduyulu davranarak kaos ortamından faydalanmak isteyenlere fırsat vermemelidir. Ülkemizin doğusundan batısına herkes birlik ve beraberlik mesajları vererek, şerden nemalanmak isteyenlerin heveslerini kursağında bırakmalıdır" değerlendirmesinde bulundu. - ŞUTSO Başkanı Ertekin
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin de saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.Ankara'daki saldırının, ülkenin huzurunu hedef aldığını belirten Ertekin, "Bu saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Güvenlik güçlerimizin teröristlere karşı yürüttüğü mücadeleyi destekliyor, suçluların en kısa zamanda yakalanıp yargıya teslim edileceğine inanıyoruz. Terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.