Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
İspanya'daki Müslüman toplumu, Ankara'daki terör saldırısını sert dille kınadı- İspanya Başbakanı Rajoy, attığı tweette "barbarlığa karşı birlik" çağrısı yaptı

MADRİD (AA) - İspanya İslam Komisyonu (CIE), Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

İspanya'da yaşayan Müslüman toplumunun en önemli temsilcilerinden olan CIE'nin başkanı Riay Tatary'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "İspanya İslam Komisyonu, Ankara'da meydana gelen acımasız terör saldırısı karşısında terörizmin her türlüsüne karşı verdiği mücadeleyi bir kez daha teyit eder ve bu saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa zamanda yakalanıp adalet karşısına çıkarılmalarını temenni eder" ifadeleri kullanıldı.

İspanya'daki Müslüman toplumu olarak, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada, yaralılarının da en kısa zamanda iyileşmesi temenni edildi.

CIE'nin, bu zor anında Türk halkı ile dayanışma içinde olduğunu da vurguladı.

Öte yandan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da kişisel Twitter hesabından "Türkiye, Fildişi Sahilleri ve terörden dramatik şekilde etkilenen bir çok yer. Terörü kınıyoruz ve mağdurlar ile dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Barbarlığa karşı birlik" diye yazdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.