Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Fransa'da sivil toplum örgütleri Ankara'daki terör saldırısını kınadı- Fransa İnsan Hakları Ligi Başkanı Dumont: "Bu saldırı Fransa’da da olsa, Ankara da olsa tepki farklı olmamalı"- Fransa İslamofobiyle Mücadele Derneği Sözcüsü Louati: - "Herhangi bir ba

PARİS (AA) - Fransa'daki bazı sivil toplum örgütleri Ankara'daki terör saldırısını yaptığı açıklamalarla kınadı.

Fransa İnsan Hakları Ligi Başkanı Françoise Dumont, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı haber aldıklarında büyük bir dehşete kapıldıklarını belirterek, "Bu saldırı Fransa’da da olsa, Ankara da olsa tepki farklı olmamalı. Saldırı bölgede düzenin sağlanması yönünde bir gerekliliğin olduğunu ortaya koydu" dedi.

Terörist saldırılara karşı önleyici tedbirler konusunda istihbarat servislerinin işbirliği içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Dumont, "Ülkelerin uluslararası ilişkilerde, terör konusunda ortak çalışma yürütmesi gerekiyor”
diye konuştu.

Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş ise hem Ankara’daki, hem Fildişi Sahili’ndeki saldırıyla teröristlerin kendilerini gündeme taşıdığına işaret ederek, "Ancak insanlar bu saldırılardan sonra daha da kenetleniyor. Halkın bu saldırılara tepkisi çok sert olacak. Teröre karşı birlik ve kardeşlik zamanı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Fransa’da Ankara’daki terör saldırısına ilişkin yeterli kınama olmadığına ve daha çok Fildişi Sahili’ndeki saldırıya odaklanıldığına işaret eden Oğraş, saldırı olasılıkları konusunda ülkelerin istihbarat paylaşımında bulunması gerektiğini kaydetti.

CFCM’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yapılan yazılı açıklamada da, "Fildişi Sahili’nde silahlı kişilerce yapılan saldırıdan saatler sonra Ankara’da bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. CFCM, Ankara’nın merkezinde 3 hafta sonra tekrar düzenlenen terörist saldırıyı şiddetle kınamaktadır. Burkina Faso ve Tunus’a düzenlenen saldırılardan haftalar sonra gerçekleştirilen bu son saldırılar terörizmin bütün dünyayı etkileyecek boyutlara ulaştığını gösteriyor" ifadelerine yer verildi.

Fransa İslamofobiyle Mücadele Derneği Sözcüsü Yasser Louati ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda Orta Doğu’nun istikrarsızlaştırılması ve Suriye’deki kriz çerçevesinde birçok terörist saldırıyla karşılaşıldığına işaret ederek, Türkiye’de saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Louati, şunları kaydetti:

"Herhangi bir batılı ülkeye terörist saldırı olduğunda olay bütün dünyada yankı uyandırıyor ve terörizme karşı seferber olunuyor. Ancak söz konusu Türkiye olduğunda o kadar tepki gelmiyor. Terörizmin dinle bir ilgisi yok. Dünyanın her yerinde her dinden insan buna maruz kalıyor. Türkiye’nin hiçbir zaman olmadığı kadar dayanışmaya ihtiyacı var. Özellikle sığınmacılara yönelik saygın çalışmalarıyla zaten her konuda desteği hak ediyor. Dayanışma sadece sözde kalmamalı, aynı zamanda somutlaşmış bir işbirliğine dönüştürülmeli."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.