Ankara'daki tiyatro perdesini otel olarak açacak
Ankara'nın en önemli iki tiyatro sahnesi, Akün ve Şinasi sahnelerini Maritza İnşaat'ın da ortaklarından Ahmet Meriç'in satın aldığı ortaya çıktı. Meriç, sahnelerin de yer aldığı binayı kardeşleriyle satın aldığını belirterek "Sahnelerin de bulunduğu yerle ilgili alışveriş merkezi yapma gibi bir düşüncemiz yok. Otel projemiz var. Ancak henüz aile bireyleriyle iştişare edemedik. Ankara'da ne kadar otel var, ihtiyaç ne kadar, bunları araştırıyoruz. Tabii eğer Devlet Tiyatroları (DT) kiralamak isterse, menfaatlerimize de uyarsa, kiralayabiliriz" dedi.
Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre, sahnelerin de yer aldığı binayı 33 milyon 200 bin TL'ye satın alan Maritza İnşaat'ın da ortaklarından Ahmet Meriç, ihaleye "Maritza İnşaat olarak değil, şahıs olarak katıldığını" söyleyerek "Öncelikle Devlet Tiyatroları ile bir yıl daha sözleşmemiz devam edecek" dedi. Meriç, ihalenin henüz Emek İnşaat'ın genel kurulu tarafından onaylanmadığını ancak kısa süre içinde onaylanmasını beklediklerini kaydetti. Emek İnşaat AŞ'den yapılan yazılı açıklamada da, sahnelerin de bulunduğu bina için 5 kez ihaleye çıkıldığı, ancak her ihalede verilen tekliflerin muhammen bedelin altında kaldığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şirketin ilgili yönetmeliği ve mevzuatı gereği açık ihale yapmak zorunluluğu olmamasına karşın daha önce birçok kez ilana çıkmak suretiyle açık ihale usulü ile taşınmaz satışa çıkarılmıştır. Söz konusu gayrimenkulün satış ihalesi için 2 istekli teklif vermiş olup, yapılan ihale neticesinde en yüksek teklif bedeli, Sosyal Güvenlik Kurulu Başkanlığı'nın gayrimenkulü şirkete devir ettiği bedel olan KDV hariç, 30 milyon 800 bin TL'nin üstüne alarak, 31 milyon 200 bin TL + KDV bedel ile Ahmet Meriç tarafından verilmiştir."
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.