Ankara'lı 2 genç siber güvenlik duvarı sattılar
Yayınlanma:
Güncelleme:
Ankara'da siber güvenliği ne kadar önemli olduğunu fark eden 2 genç, kurdukları firmayla pek çok ülkeye siber güvenlik duvarı sattılar.
Ankara'da siber güvenliği ne kadar önemli olduğunu fark eden 2 genç, kurdukları firmayla pek çok ülkeye siber güvenlik duvarı sattılar.
ODTÜ Elektrik ve Elektronik Bölümü mezunu Gürler, 2000’li yılların ortalarında spam engelliyici ürün, web filtreleme, saldırı tespit ürünü geliştirdiklerini ifade ederek, “2010 yılında siber savaşlar iyice ortaya çıkmaya başlamıştı. Ddos tarafında bizim bir açılım üretmemiz lazımdı. 2012 yılında bununla ilgili ürünümüz ortaya çıkmaya başladı. 2005 yılından sonra yurt dışına yönelik çalışmalarımız aktif olarak başladı. Şu anda 20 ülkede operasyonumuz var. Doğu Avrupa’nın yanı sıra Batı Avrupa ve Amerika pazarını hedefliyoruz” dedi.
Türkiye’deki kuruluşlarda hala uluslararası ürünleri kullanma alışkanlığının bulunduğunu belirten Gürler, “Şu anda Türkiye’de pazarın yaklaşık yüzde 5’ine sahibiz. Kalan yüzde 95’i ABD ve İsrailli firmalar. Onların karşısında duruyoruz. Uluslararası raporlarda yer almaya çok az kaldı” değerlendirmesini yaptı.
PS ve Xbox’ta 160 milyon kişi etkilendi
MIcrosoft Xbox Live ve Sony PlayStation ağlarına düzenlenen siber saldırılardan 160 milyon kullanıcının etkilendiği belirtildi. Saldırı nedeniyle kullanıcıların yeni üyelik oluşturma, oyun oynamak için diğer kullanıcılarla bağlanma ve oyun konsolları yoluyla eğlence kanallarına bağlanma gibi servislere erişimde sorun yaşadıkları bildirildi.
TEKNOLOJİ
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.