Anlık son dakika deprem haberleri: Deprem mi oldu? 3 Şubat 2026 AFAD saat saat son depremler
Türkiye’nin herhangi bir noktasında meydana gelen sarsıntılar, “Deprem mi oldu?” sorusunu da beraberinde getirirken, depremin nerede ve kaç büyüklüğünde olduğu yoğun şekilde araştırılıyor. Bu noktada gözler, AFAD’ın anlık olarak güncellediği son depremler listesine çevriliyor.
AFAD verilerine göre, 3 Şubat 2026 tarihinde kaydedilen son deprem, saat 08.35’te Adana’nın Saimbeyli ilçesinde meydana geldi. Depremin büyüklüğü 3.1 olarak ölçüldü. Bu sarsıntının ardından, saatler itibarıyla 3 ve üzeri büyüklükte yeni bir deprem kaydı bulunmadığı bildirildi.
Genel olarak 3 büyüklüğünün üzerindeki depremler hissedilebilir nitelik taşıdığı için vatandaşlar tarafından daha yakından takip ediliyor. Bu seviyedeki her sarsıntı, kısa sürede büyük ilgi uyandırıyor.

TÜRKİYE FAY HATLARI ÜZERİNDE
Türkiye, jeolojik konumu nedeniyle aktif fay hatları üzerinde yer alıyor. Ülkede sismik hareketliliğin büyük bölümünden sorumlu olan başlıca faylar; Kuzey Anadolu Fayı (KAF), Doğu Anadolu Fayı (DAF) ve Batı Anadolu’daki fay sistemleri olarak biliniyor. Bu hatlar, sık sık deprem üreten yapılarıyla dikkat çekiyor.

DEPREM RİSKİ YÜKSEK BÖLGELER
Türkiye genelinde deprem riski taşıyan birçok bölge bulunuyor. Özellikle Marmara, Ege ve Doğu Anadolu bölgeleri, geçmişte yaşanan büyük depremler ve güncel sismik veriler doğrultusunda yüksek riskli alanlar arasında gösteriliyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca uzanan yerleşim alanları da bu kapsamda öne çıkıyor.

AFAD, son depremler listesini anlık olarak güncellemeye devam ederken, vatandaşların resmi kaynakları takip etmeleri ve olası sarsıntılara karşı hazırlıklı olmaları önem taşıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.