"Annem yaşasaydı milletvekili olmamı istemezdi"

"Annem yaşasaydı milletvekili olmamı istemezdi"
AK Parti Konya Milletvekili Kaleli:- "Milletvekili olan babamın ailesine, çocuklarına fazla zaman ayıramadığından şikayetçi olan annem, bana 'bir eve bir kurban yeter, sakın siyasetle uğraşma' derdi. Yaşasaydı milletvekili olmamı istemezdi"

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, milletvekili olan babasının ailesine, çocuklarına fazla zaman ayıramadığından şikayetçi olan annesinin kendisine, "Bir eve bir kurban yeter, sakın siyasetle uğraşma" dediğini belirterek, "Yaşasaydı milletvekili olmamı istemezdi." dedi.

TBMM 16. Dönem (5 Haziran 1977-12 Eylül 1980) Milletvekili Hüseyin Kaleli'nin oğlu, Uğur Kaleli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "nasıl milletvekili olduğunu ve annesinin buna neden karşı çıktığını" anlattı.

Milletvekili olmayı düşünmediğini, rahmetli annesinin de kendisinin siyasete atılmasını hiç bir zaman istemediğini belirten Kaleli, şöyle konuştu:

"Annem, milletvekili olan babamın ailesine, çocuklarına fazla zaman ayıramadığından dolayı zaman zaman şikayetçi oluyordu. Annem, babamın evde daha çok olmasını, bizlerle ilgilenmesini istiyordu ama bu pek mümkün olmuyordu. O yüzden de 'milletvekili olursan yarın çocuklarınla ve ailenle fazla ilgilenemezsin' diyerek, siyasete girmemi istemiyordu. Hatta bize nasihatlarında, öğütlerinde, 'bir eve bir kurban yeter, oğlum sakın siyasetle uğraşma' derdi. Ama işte Allah nasip etti ve milletvekili olduk."

Plan ve programları içerisinde hiçbir zaman siyasetin olmadığını ancak siyasetin içerisinde kendisini bulduğunu aktaran Kaleli, "İnşallah şimdi Meclis'te, Konyamız ve milletimiz için hayırlı hizmetler yapacağız." ifadesini kullandı.

- "Eşim de şikayet ediyor"

Uğur Kaleli, "Eşiniz şikayet ediyor mu?" sorusuna, "Hem de çok şikayet ediyor. Hem Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olmamı hem de milletvekili olmamı istememişti ama buna engel olamadık ve siyasette yer aldık." yanıtını verdi.

Babasının sağ-sol kavgalarının olduğu, 1977-1980 yıllarında CHP'den Konya Milletvekilliği yaptığını ifade eden Kaleli, 12 Eylül 1980 darbesiyle, bütün milletvekilleri gibi babasının da tutuklandığını ve Ankara'da cezaevine konulduğunu söyledi. Kaleli, referandumla birlikte babasının da aralarında bulunduğu siyasetçilere af geldiğini ancak babasının bir daha siyasetle uğraşmadığını vurguladı.

- "Babamla siyasi fikirlerimiz ayrı"

AK Parti'li Kaleli, siyasi fikrinin gençliğinden beri babasıyla farklı olduğunu, bu nedenle de zaman zaman tartışmalar yaşadıklarını söyledi.

1972 yılında Demirspor Genç Takımında amatör futbol oynadığını ifade eden Kaleli, "Takımda 10 numaraydım, forvet arkasında, sol iç oynuyordum. O zaman profesyonellik bu kadar yaygın değildi, bu kadar para kazanılmıyordu. Benim yapım da zaten profesyonelliğine uygun değildi." diye konuştu.

Kaleli, çok zor şartlar altında maçlara hazırlandıklarını ve futbol oynadıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Malzemelerimizi dahi evimizde kendimiz yıkardık. O zaman çivili ayakkabılar vardı. Zaman zaman maç sırasında çiviler çıktığı zaman, sahanın kenarında elinde örs ve çekiçle görevliler vardı, onlar çivileri çakar, maça öyle devam ederdik. Sahalar toprak zemindi, çok kötüydü, düştüğümüz zaman her yerimiz kanardı. Bu yüzden de rahmetli annem üzülür ve futbol oynamamı istemezdi."

2002 yılında annesinin vefat ettiğini anımsatan Kaleli, "Eğer annem yaşasaydı, beni siyasetin içerisine asla sokmazdı, milletvekili olmamı istemezdi." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.