Anneye en güzel hediye kucak dolusu sevgi

Anneye en güzel hediye kucak dolusu sevgi
Fedakarlığın, karşılıksız sevginin, şefkatin sembolü annelerimize, yarın "Anneler Günü"nde daha anlamlı sarılacağız - Sevdiklerimize giderek daha az zaman ayırdığımız günümüzde "Anneler Günü", en değerli varlığımızı hatırlamamız için iyi bir fırsat- Çiçek

ANKARA (AA) - Fedakarlığın, karşılıksız sevginin, şefkatin sembolü annelerimize, yarın ''Anneler Günü''nde daha anlamlı sarılacağız.

Mayıs ayının ikinci pazar günü, sevginin, fedakarlığın, sıcaklığın ve sonsuz hoşgörünün sembolü olan annelerimizin günü. Her ne kadar annelerimize bir tek günü değil tüm günleri adasak da Anneler Günü, onlara verdiğimiz değeri göstermek için güzel bir fırsat.

Anneler için yapılan kutlamalar yüzyıllar öncesine, Sümerlere dek uzanıyor. İlk çağlardan bu yana İştar, Kybele, Rhea ve daha birçok isimle analık, doğurganlık niteliğiyle ön plana çıkarak doğanın uyandığı, yeniden doğduğu bahar mevsimiyle özdeşleşti.

1600'lü yıllarda İngilizler arasında ''Annelerin Pazar'ı'' adı ile Lent döneminin 4. pazar günü kutlamalar yapılmaya başlandı. Zor koşullar altında yaşayan ve çoğu zaman çalıştıkları yerlerde barınan İngilizler, bu özel günde izinli sayılarak tüm günlerini evlerinde anneleriyle geçiriyorlardı. Annelerine ''anne keki'' adlı bir pasta götürme adeti de yerleşmişti.

- Bir asırdır kutlanıyor

Tarihte ilk resmi ''Anneler Günü'' fikrini ortaya atan kişi, Julia Ward Howe. Barış savunucusu Howe, her yıl 2 Temmuz'un barış adına Anneler Günü olarak kutlanmasını önerdi. Birkaç yıl sonra ilk ''Anneler Günü'' toplantısını Boston'da düzenleyen Howe'un ardından Kentuckyli bir öğretmen olan Mary Towles Sasseen, 1887'de ilk ''Anneler Günü'' kutlamalarını başlattı. Sasseen'i, Indiana South Bend'den Frank Hering izledi ve 1904 yılında ''Anneler Günü''nün kutlanması için geniş bir kampanya başlattı.

Bu özel günü hatırlayınca akla gelen Graftonlu Anna Jarvis, ''Anneler Günü'' kutlamaları için en büyük adımı attı. Her yıl ''Anneler Günü'' olarak kabul edilen mayıs ayının ikinci pazar günü yakaya karanfil takma geleneğini başlattı. Annesi yaşayan evlatların renkli, ölenlerin ise beyaz karanfil taktığı bu gelenek giderek yerleşti. 10 Mayıs 1908'de Grafton ve Philadelphia'daki kiliseler, bu özel günün kutlamalarını başlattı. Ardından Andrews Metodist Kilisesi, Anneler Günü'nü Anna Jarvis'in küçük yaşta kaybettiği annesi Anna Reeves Jarvis'in anısına Anneler Günü'nü kutlamaya başladı.

ABD Başkanı Woodrow Wilson, 1913'te çeşitli girişimler sonucunda ''Anneler Günü''nü kabul etti ve bu özel gün dünyanın dört bir yanında mayıs ayının ikinci pazar gününde annelere ithaf edildi.

- Anneye özel sürprizler

Anneler Günü, sevdiklerimize giderek daha az zaman ayırdığımız günümüzde, en değerli varlığımızı hatırlamamız için iyi bir fırsat sunuyor.

Bu özel günde annelere armağan için en çok tercih edilen hediyeler arasında çiçekler geliyor. Çiçekçiler, anneler için özel buketler hazırlarken siz de başta kırmızı olmak üzere çeşitli renklerde çiçeklerle annenizi sevindirme fırsatı bulabilirsiniz.

Bu gün için mağazalar da farklı kampanyalar düzenliyor. Hediyelik eşya mağazaları çok çeşitli ''Anneler Günü'' sürprizleri sunarken giysiden aksesuara, küçük ev aletlerinden ayakkabıya, güzellik veya teknolojik ürünlere kadar birçok seçenek hediye olarak tercih edilebiliyor.

Üzerinde annenizle birlikte çektirdiğiniz fotoğrafların, ona yazdığınız güzel mesajların yer alabileceği hediyeliklerin yanı sıra, annenizin önemini dile getirdiğiniz güzel cümlelerin yer aldığı sertifika belgesi, plaket gibi hediyeler de farklı tercihler sunuyor.

Annenizin dinlenmesi için alacağınız bir uçak bileti de hediye olabileceği gibi, bu özel günü annenizle güzel bir bahar havasında kahvaltı ya da piknik yaparak da kutlayabilirsiniz.

Ancak unutmamak gerekir ki bir anneyi mutlu edecek en güzel armağan, evladının gösterdiği sonsuz sevgi ve saygıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.