Antalya Barosu Başkanı Bacanlı hakkında soruşturma

Antalya Barosu Başkanı Bacanlı hakkında soruşturma
Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı'nın, bir avukata "ters kelepçe" takıldığı iddiasıyla yaptığı basın açıklamasında kullandığı bazı ifadelerle ilgili soruşturma başlatıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da düzenlenen bir operasyonda, gözaltına alınan avukata "ters kelepçe" takıldığı iddiasıyla yaptığı basın açıklamasındaki ifadeleri nedeniyle Antalya Barosu Başkanı Avukat Alper Tunga Bacanlı hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Alper Tunga Bacanlı'nın, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği arama ve el koyma kararı ile avukat İbrahim Eren Çakıroğlu'na uygulanan "ters kelepçe"ye ilişkin sözleri, soruşturma konusu oldu.

Bacanlı hakkında, olayın ardından yaptığı basın açıklaması ve sosyal medya hesabındaki bazı ifadeler nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Bacanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, avukatlara yapılacak gözaltı işlemlerinde Adalet Bakanlığının izninin alınması gerektiğini söyledi. Soruşturmaya konu olan gözaltında polislerin izin almadığını ve meslektaşlarını ters kelepçelediklerini öne süren Bacanlı, polis memurları hakkında şikayetçi olduklarını ifade etti.

Basın açıklamasında kullandığı ifadelerle ilgili hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyleyen Bacanlı, "Şimdi biz de bu yapılanlar ile ilgili yargı yoluna başvuracağız." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.